خواص خربزه | مضرات مصرف خربزه

0

به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی سلاام ، در بخش سلامت زرین بانو با معرفی یکی دیگر از میوه های تابستانی در خدمتونیم.

یک سوال؟ در بین میوه های تابستانی هندوانه رو بیشتر می پسندید یا خربزه؟ و یا شاید هر دو😃😋 اما آیا از خواص خربزه بر سلامتی آگاهید؟ آیا از مضرات خربزه با خبرید؟ آیا می دانید خربزه را با چه مواد غذایی نباید مصرف کرد؟😱 با ما همراه باشید تا از باید و نباید های مصرف خربزه خدمتتون بگم😉

خواص خربزه

خربزه میوه ای تابستانی ،شیرین و آبدار بومی ایران و از خانواده کدوئیان است که شامل میوه‌ها و سبزیجاتی مانند کدو، ، خیار و .. می باشد. رنگ این میوه از زرد کمرنگ تا نارنجی است. این میوه، شکلی گرد یا دراز، بافتی نرم و آبدار با بویی خوش و شیرین دارد که در میوه‌های کاملا رسیده یافت‌می‌شود.

برای مطالعه ی خواص هندوانه بر روی لینک مقابل کلیک کنید : هندوانه چه خواصی دارد ؟

خربزه در اوایل بهار تا آخر تابستان کاشت میشود و بعد از 2-3 ماه محصول می دهد. خربزه انواع مختلفی دارد از جمله خربزه ی مشهدی که زرد رنگ ،دراز و شیار دار است.خربزه ی کشاورزی که گرد و سبز رنگ متمایل به سفید است. وخربزه های دیگر که بیضی و زرد رنگ هست.

✔️جالب است بدانید 90 درصد خربزه را آب تشکیل می دهد.

✔️جدول ارزش غذایی خربزه در هر ( 100 گرم)

فیبر یک گرم
کلسیم 12 میلی‌گرم
فسفر 17 میلی‌گرم
پتاسیم 238 میلی‌گرم
ویتامین A 1250 واحد پیش‌ساز
انرژی 31 کیلو کالری
ویتامین C 37 میلی‌گرم
کربوهیدرات 8.6 گرم
پروتئین 0.84 گرم
چربی 0.19 گرم

خربزه طبیعتی گرم و خشک دارد .سرشار از ویتامین A,C ,D’و سلولز و قند های طبیعی است که فورا جذب خون شده و نیرو و فعالیت سلول ها را افزایش داده و خستگی را برطرف می سازد. همچنین خربزه رفع کننده یبوست و کمک کننده به هضم غذا، افزاینده ادرار و دفع کننده ی سنگ مثانه و کلیه و رفع کننده ی کم خونی است.

✔️پیامبر گرامی اسلام در مورد مصرف خربزه می فرمایید: خربزه بخورید، چرا که ده خاصیت دارد: غذاست، آب است، شستشو دهنده و خوش‌بو کننده است، مثانه را می‌شوید، آب کمر را زیاد می‌کند، بر نیروی هم‌بستری می‌افزاید، سردی مزاج را می‌بَرَد و پوست را شاداب می‌کند. (مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ج 16، ص 411،ح 20373)

خواص خربزه

خواص خربزه : 

در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص خربزه این معجزه ی طبیعت آورده می شود.

1-خربزه برای دستگاه گوارش مفید است.

خربزه سرشار از فیبر است که به حرکات روده کمک کرده و با بهبود حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش به سلامت سیستم گوارشی کمک می کند. همچنین خربزه برای درمان یبوست بسیار مفید است.

2-خربزه دفع کننده ی سنگ مثانه و کلیه است.

خربزه به دلیل داشتن پتاسیم ادرار آور بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه‌ ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار جلوگیری می‌کند. همچنین دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه سنگ مثانه را دفع می کند.

3-خربزه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

خربزه سرشار از ویتامین C و ویتامین A است که با تحریک گلبول های سفید خون به سیستم دفاعی بدن کمک کرده و از بدن در برابر انواع عفونت ها و سرما خوردگی محافظت می کند.

4-خربزه سلامت قلب را تضمین می کند.

ماده آدنوزین موجود در خربزه برای رقیق شدن خون مفید است و با جلوگیری از لخته شدن خون مانع بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود. همچنین خربزه با کنترل فشار خون به سلامت قلب کمک می کند.

5-خربزه برای چشم مفید است.

خربزه منبع غنی بتاکاروتن است ؛بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود که از بروز آب مروارید و شب کوری جلوگیری کرده و به تقویت بینایی کمک می کند.

خواص خربزه

6-خربزه در تغییر وزن موثر است.

خربزه سرشار از فیبر است و اگر قبل از غذا خورده شود با پر کردن معده باعث کاهش اشتها و ایجاد سیری در فرد می شود.از این رو با کاهش مصرف وعده ی غذایی می تواند باعث لاغری شود. همچنین خربزه سرشار از قند طبیعی است و اگر بعد از غذا و در میان وعده ها مصرف شود.می تواند باعث افزایش وزن افراد چاق شود.

7-خربزه برای کبد مفید است.

خربزه دفع کننده حرارت کبد بوده و نارسایی‌ کبد را درمان می کند همچنین خربزه‌ سموم‌ کبد را خنثی‌ و دفع‌ می‌کند.

8-خربزه ضد سرطان است.

خربزه به دلیل داشتن انواع آنتی اکسیدان ها و ویتامین c مانع فعالیت رادیکال های آزاد می شود. رادیکال های آزاد برای بدن مضر هستند زیرا به سلول های بدن آسیب رسانده و باعث رشد سلول های سرطانی می شوند.

9-خربزه برای کم خونی موثر است.

اسید فولیک موجود در خربزه برای درمان کم خونی موثر است.

10-خربزه برای کاهش استرس موثر است.

پتاسیم موجود در خربزه تپش قلب ناشی از استرس و اضطراب را کاهش می دهد. همچنین با کاهش فشار خون باعث آرام شدن اعصاب وریلکس شدن فرد می شود. گفته می شود خربزه در افزایش تمرکز ذهن نیز موثر است.

◾️خربزه و زنان

◀️خربزه و قاعدگی :

مصرف خربزه در دوران قاعدگی بسیار مفید است. باعث تنظیم جریان خون در این دوران شده واز گرفتگی عضلات می کاهد.همچنین خربزه قاعده آور است.

◀️خربزه و بارداری :

اسید فولیک موجود در خربزه برای رشد سلول های عصبی جنین مفید است. همچنین گفته میشود مصرف خربزه در دوران بارداری باعث زیبایی جنین می شود.

◀️خربزه و شیردهی :

مصرف خربزه در دوران شیردهی به دلیل آب فراوانی که دارد باعث افزایش شیر مادران می شود.

خواص خربزه

◾️خربزه و کودکان

مصرف خربزه به دلیل داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای کودکان بسیار مفید است. اشتهای کودکان را باز کرده ،هضم غذا را راحت کرده و سیستم ایمنی بدن کودکان را تقویت می کند.

◾️خربزه و سلامت پوست

مصرف خربزه چه به صورت خوراکی و چه به صورت موضعی و ماسک برای پوست بسیار مفید است.

◀️سوختگی را درمان می کند:

استفاده از گوشت خربزه به دلیل خاصیت ضد تورمی آن برای درمان سوختگی های سطحی بسیار مفید است و التهاب آن را درمان می کند.

◀️پوست را جوانسازی می کند:

خربزه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان هایی چون ویتامین C باعث حذف سلول های مرده پوست شده و پوستی جوان شاداب و بدون چین و چروک برایتان به ارمغان می آورد.

خواص خربزه

◀️پوست را پاکسازی می کند:

خربزه پوست را از انواع آکنه ،جای جوش ،کک و مک پاکسازی کرده و پوستی صاف و درخشان برایتان به ارمغان می آورد.

✔️ماسک خربزه :

برای برخورداری از خواص خربزه بر پوستتان ،یک برش از خربزه را له کرده و روی صورتتان بمالید .بعد از 20 دقیقه با آب سرد بشویید.

خربزه و سلامت مو

مصرف خربزه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی برای مو بسیار مفید است و باعث می شود مو های سالم داشته باشید.همچنین از ریزش مو جلوگیری می کند.

خواص خربزه

🚫مضرات خربزه

1-خربزه مانند تمام میوه های تابستانی دیگر اگر بیش از اندازه مصرف شود برای سلامتی مضر است .بنابراین در مصرف آن اعتدال را رعایت کرده و زیاده روی نکنید.

2-مصرف زیاد خربزه باعث اسهال می شود.

3-مصرف زیاد خربزه باعث نفخ و دل درد می شود.

4-هرگز بلافاصله بعد از خوردن خربزه آب ننوشید.باعث نفخ می شود.همچنین دهانتان تلخ می شود.

5-مصرف خربزه ی کال برای افرادی که معده ی ضعیفی دارد مضر است و باعث معده درد در آن ها می شود.

6-مصرف زیاد خربزه به دلیل قند آن برای بیماران دیابتی مضر است.

❌❌❌هشدار❌❌❌ : مصرف خربزه با عسل خطرناک و مرگ آور است .

امیدوارم اطلاعات مفیدی رو خدمتتون ارائه کرده باشیم.

🌟🌟🌟بیایید با مطالعه و افزایش آگاهی های عمومی در مورد خواص مواد غذایی تنی سالم ،خانواده ای سالم و جامعه ی سالم داشته باشیم.🌟🌟🌟

سلامت و تندرست باشید.

یا حق🙋

# مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش سلامت
#سایتی برای تمام بانوان ایران زمین

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.