خواص گیاهان داروییسلامت

خواص دارچین | دارچین برای سرماخوردگی | مضرات استفاده از دارچین

دوستان و همراهان عزیز سلام ، امروز هم با یک مقاله جدید در بخش سلامت زرین بانو مهمان نگاهای گرمتون هستیم. اگر علاقه مندین در مورد دارچین و خواص درمانی اون بیشتر بدونید با ما همراه باشید.

خواص دارچین

دارچین ماده ای خوش عطر و خوش طعمی است که از قدیم الاایام توسط انسان کشف شده و مورد استفاده قرار می گرفته است. این ماده ی خوشبو بومی سریلانکاست و از درخت دارچین،که درختچه های کوچک به ارتفاع 5تا 7متر هستند به عمل می آید. همچنین درخت دارچین در چین و هند نیز به صورت گسترده ای کشت می شود .

خواص دارچین

 چوب پوست این درخت را که قهوه ای رنگ است دارچین می گویند. دارچین طبیعتی گرم دارد و از دیر باز برای درمان سرفه، گلودرد، ورم مفاصل مورد استفاده قرار می گرفته است.

دارچین دربین ادویه های موجود در جهان رتبه ی اول را از نظر خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و انواع مختلفی دارد که پر خاصیت ترین و بهترین نوع آن دارچین سیلانی است .تیم ماده به شکل های مختلف چوب،پودر،عصاره،روغن دارچین تهیه شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

رایج ترین شکل استفاده از دارچین به صورت ادویه و پودر است که در انواع غذا ها به دلیل عطرو بویی که دارد مورد استفاده قرارمی گیرد. همچین در تزیین غذاهایی مثل شله زرد و حلیم استفاده میشود. دارچین به شکل صنعتی نیز در تولید انواع شیرینی ها ،آدامس ها و سایر مواد غذایی کاربرد دارد.

مصرف روزانه ی 2 تا 4 گرم پودر دارچین اثرات فوق العاده ای بر سلامت جسم و روح انسان دارد.

خواص دارچین

خواص شگفت انگیز دارچین : 

1- درمان سرما خوردگی و گلو درد :

دارچین به دلیل خواص ضد التهابی وضد میکروبی و ضد باکتریایی که دارد در درمان عفونت و چرک های گلو و سرما خوردگی بسیار موثر است. این ماده در واقع نوعی درمان خانگی سرماخوردگی محسوب میشود. پس اگردر منزل دارچین دارید، از خواص بی نظیر آن در روز های سرد سال بی نصیب نمانید.

طریقه مصرف

1- چند تکه چوب دارچین در قوری بریزید و مقداری آب جوش روی آن بریزید و بگذارید 15 تا 20 دقیقه بر روی دمای غیر مستقیم دم بکشد. سپس در یک لیوان ریخته و با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بنوشید. روزانه دو تا سه لیوان می توانید از این چای میل کنید.

2- می توانید یک قاشق مربا خوری پودر دارچین را با یک قاشق مربا خوری عسل مخلوط کرده و قورت دهید.

توجه : اگر سرما خوردگی بیش از 3 روز طول کشید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

گفتنی است دارچین به دلیل آنتی اکسیدان های فراوانی که دارند در افزایش سیستم ایمنی و دفاعی بدن بسیار مناسب است، بنابراین برای جلوگیری از سرما خوردگی مصرف چای دارچین فراموش نشود.

خواص دارچین

2- مناسب برای معده و دستگاه گوارشی :

دارچین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد در بهبود عملکرد دستگاه گوارشی و معده بسیار مناسب است وهضم غذا را راحت تر می کند.

هشدار : بیشتر از مقدار توصیه شده 2-4 گرم در روز مصرف نشود. استفاده بیشتر از حد مجاز نه تنها کمک کننده نیست ممکن است مشکلاتی را برای معده ایجاد کند.

3- مناسب برای دهان و دندان :

دارچین به دلیل خواص ضد قارچی و باکتریایی که دارد برای دهان و دندان بسیار مناسب است.

  • از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
  • بوی بد دهان را از بین می برد.
  • به سفیدی واستحکام دندان ها کمک می کند.

می توانید مسواکتان را مرطوب نموده و به پودر دارچین آغشته کنید و دندان هایتان را با آن مسواک کنید ، بزودی شاهد درخشش و خوش بو شدن دهانتان خواهید بود.

4- کاهش وزن :

مصرف روزانه ی دارچین در حد مجاز باعث کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن می شود.همچنین دارچین در از بین بردن چربی های شکم نیز بسیار موثر است. بنابراین با دارچین به اندام دلخواه خود برسید.

خواص دارچین

5- کاهش استرس و اضطراب و نشاط آور :

دارچین با داشتن خاصیت آرام بخشی ،به کاهش استرس های روزانه و افسردگی های زمستانه کمک می کند و بسیار نشاط آور است.

6- تقویت قوای جنسی :

دارچین با دارا بودن بالاترین میزان آنتی اکسیدان و طبیعت گرمی که دارد باعث تقویت قوای جنسی در مردان و زنان میشود ، همچینین درمان ناباروری نیز موثر است.

7- کاهش درد های قاعد گی :

دارچین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد در کاهش دردهای دوران قاعد گی و همچنین در کاهش خونریزی قاعدگی بسیار موثر است. در این دوران می توانید در چای روزانه خود چند تکه چوب دارچین بیندازید تا در ضمن اینکه چایی خوش طعم و خوش عطر می نوشید از خواص ضد درد و آرام بخشی آن در این دوران استفاده کنید.

همچنین می توانید یک قاشق پودر دارچین را درون یک لیوان آب داغ بریزید و در آن را بگذارید، بعد از 10 دقیقه دمنوش دارجین را میل کنید. می توانید یک قاشق عسل نیز به آن اضافه کنید.

8- کاهش کلسترول :

مصرف غذاهای چرب باعث افزایش کلسترول شده در نتیجه می توانند باعث مشکلات قلبی و عروقی و بروز سکته های قلبی شوند، با قرار دادن دارچین در رژیم غذایی خودتان و استفاده از آن در پلو ها به کاهش کلسترول بد خون کمک کنید.

خواص دارچین

9- مناسب برای بیماران دیابتی :

دارچین برای بیماران دیابتی بسبار مناسب است و استفاده مداوم در حد مجاز در بلند مدت باعث کاهش قند خون آنها میشود.

توجه : اگه به صورت مرتب و هر روز استفاده می کنید بعد از 4-5 روز مصرف ،دو روز استفاده نکنید و بعد از دو روز دوباره ادامه دهید.(برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در معده و دستگاه گوارش)

10- آلزایمر :

مصرف دارچین در بلند مدت می تواند با تقویت سلول های مغز باعث جلوگیری از فراموشی و آلزایمر در دوران پیری شود. همچنین دو ترکیب موجود در دارچین ، بنام اپیکاتچین و سینامالدهاید، به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک می کند .

خواص دارچین

خواص دارچین برای پوست و مو :

دارچین به دلیل آنتی اکسیدان هایی که دارد در از بین بردن چین و چروک پوست بسبار موثر است و از پیری زود درس جلوگیری کرده ،جوانی و شادابی پوستتان را به ارمغان می آورد.

از بین بردن آکنه : 

دارچین در رفع آکنده بسیار موثر عمل می کند.

طرز تهیه ماسک دارچین :

پیش تر در پست 3 قاشق عسل را با 1قاشق پودر دارچین مخلوط کرده و خمیری که به دست می آید را روی پوستتان بمالید. دارچین به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد در رفع آکنه موثر است و عسل نرمی و لطافت پوستتان را تضمین می کند. همچنین دارچین باعث حذف سلول های مرده ی پوست شده و پوستی جوان و شاداب برایتان ایجاد می کند.

بعد از 15دقیقه صورتتان را با آب ولرم بشویید و خشک کنید. این ماسک را می توانید هفته ای یک بار استفاده کنید.

هشدار : اگر پوستی حساس دارید ابتدا مقداری از آن را روی دست امتحان کنید و در صورت نداشتن حساسیت روی صورتتان بمالید.

خواص دارچین

خواص دارچین برای مو :

مصرف مداوم دارچین و گنجاندن آن در رژیم غذایی باعث تقویت ریشه ی مو می شود و از ریزش مو جلوگیری می کند.

ماسک دارچین برای مو :

ترکیبی از یک قاشق عسل با یک قاشق پودر دارچین و مقداری روغن زیتون و یک عدد تخم مرغ می تواند نیم ساعت قبل حمام ماسک فوق العاده برای برای درخشندگی و تقویت موهایتان باشد.

روشن کننده ی مو:

ترکیبی از پودر دارچین و اکسیدان اگر یک شب ب روی موها بماند رنگ موهایتان را روشن تر و به رنگ دارچین نزدیک تر می کند.

هشدار : قبل از مصرف از نداشتن حساسیت پوستتان به دارچین آگاه شوید در صورت بروز سوزش و خارش در سرتان، فورا موهایتان را بشویید.

خواص دارچین

مضررات دارچین | احتیاط ها در مصرف :

1- دارچین در بعضی افراد ممکن است باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود.بنابراین قبل از مصرف آن چه به صورت خوراکی و چه به صورت ماسک از نداشتن خود به حساسیت ازاطمینان حاصل کنید.
می توانید در مقدار کم امتحان کنید و در صورت عدم بروز علاءم به مصرف ادامه دهید.

2- مصرف دارچین در دوران بارداری مانند دیگر ادویه ها و داروهای گیاهی ممنوع است.ممکن است باعث سقط جنین در ماه های اول و زایمان زود رس در ماه های آخر شود.لذا از مصرف آن خودداری کنید.

3- بهتر است در دوران شیردهی از دارچین استفاده نکنید.ممکن است باعث دل درد کودکتان شود.

4- به دلیل اینکه دارچین خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد بنابراین از تداخل آن با دارو های رقیق کننده ی خون مثل آسپرین ها خودداری کنید.

5- اگر بیشتر از حد مجاز مصرف کنید می تواند باعث مشکلات در معده و دستگاه گوارش شده همچنین باعث تپش قلب و بی خوابی نیز می شود، بنابراین بیشتردر حد مجاز روزانه 2-4 گرم استفاده نکنید.

خواص دارچین

مطالب عنوان شده برگرفته از مقالات علمی و آموزشی است بنابراین توصیه پزشکی محسوب نمیشود.

امیدوارم مطالب عنوان شده مفید واقع شده باشد. شاد و پیروز باشید.

امتیاز شما

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا