سکسکه چیست ؟ | روش های خانگی درمان
به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی سلاااام😍در بخش پزشکی زرین بانو مهمان نگاهتون هستیم. عزیزان یکی مشکلاتی که گاها برای ما اتفاق می یوفته اینکه که به شکل اتفاقی دچار سکسکه می شیم.
شما هم تا حالا دچار سسکه شدید؟ اصلا می دونید چرا گاها دچار سکسکه می شید؟ برای رفع سسکه چه کارهایی انجام دادید؟ یا مدتی تحمل کردید تا خودش قطع بشه؟
در این مقاله سعی می کنیم شما عزیزان رو با سکسکه ،علل سکسه و راه های رفع اون آشنا کنیم.تا اگر زمانی خودتون یا اطرافیانتون دچار این حالت شدید بتونید به روش های بسیار آسان از این حالت نچندان خوشیایند در بیاید. دعوت می کنم در ادامه با ما همراه باشید.
سکسکه چیست؟
سکسکه عبارت است از انقباضات ناخودآگاه و مکرر عضله دیافراگم.
عضله تنفسی دیافراگم در حد فاصل میان قفسه سینه و شکم واقع شده است. این ماهیچه هنگام عمل دَم به سمت پایین حرکت میکند و هوای حاوی اکسیژن را به درون ریهها میفرستد. د
ر هنگام بازدم نیز شل و باعث میشود هوای حاوی ذرات زائد یا دیاکسید کربن به سمت دهان و بینی برود و از بدن دفع شود. حال اگر به هر دلیلی این عضله دچار تحریک ناگهانی شود عملکردش را به صورت صحیح انجام نمیدهد و دچار انقباضهای غیرارادی تکرارشوندهای میشود که به آن سکسکه میگوییم.
در ایجاد سکسکه دیافراگم عضله بزرگ و نازکی که قفسه سینه را از شکم جدا میسازد و عصب فرنیک (عصبی که دیافراگم را به مغز وصل میکند) نقش دارند.
✔️بهتر است بدانید سکسکه یک علامت است نه یک بیماری.
علت سکسکه چیست ؟
سکسکه های کوتاه مدت معمولا خیلی جدی نیستند و دلیل روشنی هم برای رخ دادنشون وجود نداره و پس از مدتی خودبه خود قطع میشوند و خیلی کم اتفاق می افتد که سکسکه باعث تغییرات گفتاری یا تداخل در خوردن و خوابیدن شود.
با این حال مواد زیر می تواند در ایجاد سکسکه تاثیر گذار باشد.
◀️بلعیدن هوا :
این حالت بیشتر در نوزادانی که با شیشه، شیر می خوردند اتفاق می افتاد.
که ممکن است در اثر سوراخ بودن بیش از حد پستانک شیشه هوا وارد معده ی کودک شود و کودک دچار سکسکه شود. همچنین سیگار کشیدن و آدامس جوییدن نیز با وارد کردن هوا به معده می تواند باعث ایجاد سکسکه شود.
⏪ هر گونه اعمال دیگری که ممکن است دیافراگم را تحریک کند مانند خوردن فلفل تند
◀️اضطراب ، استرس ،عصبانیت
◀️سابقه عمل جراحی اخیر
◀️مصرف داروها، خصوصا آنهایی که معده را آزرده می سازند.
🌟توصیه مهم : هیچ گاه با معده ی خالی دارو مصرف نکنید.
◀️پر بودن معده
:زمانی که معده کوچک و ضعیف باشد و خیلی پر شود.فرد دچار سکسکه می شود.به همین دلیل است که نوزادان بیشتر از بزرگسالان دچار این حالت می شوند. همچنین خوردن بیش از حد غذا آن هم از نوع چرب می تواند باعث سکسکه شود.
◀️خنده شدید یا احساسات قوی
◀️تغییر در دمای محیط
◀️مصرف بیش از اندازه ی الکل و نوشابه های کربناته.
◀️ برخی از داروها می توانند باعث برگشت اسید شوند نیز می توانند سکسکه ها را به عنوان اثر جانبی داشته باشند. مانند دیازپام ، آلپرازولام و لورازپام می توانند موجب سکسکه شوند . همچنین داروهایی مانند لوودوپا و نیکوتین نیز می توانند موجب سکسکه شوند.
⏪دود غلیظ نیز می تواند سکسکه را تشدید کند.
سکسکه های بلند مدت به دلیل زیر نیز می تواند رخ دهد:
⏪نارسایی کلیه
⏪تومور مغزی
⏪سرطان پرستات
راه های درمان سکسکه
سکسکه را می توان به راحتی با روش های درمان خانگی قطع کرد.
◾️بهترین روش های خانگی درمان سکسکه
⏪خوردن یک تکه نان خشک
⏪ نگه داشتن نفس و شمردن به آرامی از 1 تا 10
⏪ نفس کشیدن داخل یک کیسه کاغذی برای مدتی کوتاه
⏪ نوشیدن سریع یک لیوان آب سرد در یک نفس
⏪خوردن یک قاشق شکر
⏪ بالا کشیدن زانوها به درون سینه
⏪ بیرون کشیدن ناگهانی و شدید زبان
⏪ گاز زدن یک تکه لیموترش
⏪ غرغره آب یخ
⏪ماساژ انتهای گلو
⏪ خوردن یک قاشق سرکه
⏪خوردن آبلیمو
◾️درمان سکسکه در طب سنتی
🔸دارچین :
خوردن آب دم کرده دارچین با سرکه برای رفع سکسکه مناسب است.
برای آشنایی با خواص دارچین به لینک مقابل مراجعه نمایید : فواید دارچین چیست ؟
🔸بذر گیاه ِ شوید:
برای توقف سکسکه همچنین می توانید مقداری بذر گیاه شوید را به آرامی بجوید. این روش قدیمی بسیار مؤثر است. رایحه بذر این گیاه با درگیر کردن اعصاب و عضلات ِ وابسته، در کار سکسکه وقفه می اندازد.
🔸پونه :
نوشیدن آب جوشانده پونه نیز رفع کننده سکسکه است.
🔸میوه ی خرمالو :
خوردن آن، قابض، تقویت معده، آرام کننده سکسکه، نرم کننده سینه است.
🔸گلپر :
دمنوش گیاه گلپر نیز در رفع سکسکه موثر است.یک قاشق گلپر را در یک لیوان آب جوش دم کنید.و بنوشید.
هشدار مهم : اما اگر سکسکه ، مکرر، مزمن و پایدار بماند ( بیش از 3 ساعت طول بکشد )، اگر روی الگوی خواب اختلال ایجاد کنند، تداخل غذایی ایجاد می کند که باعث رفلاکس و استفراغ می شود با درد شکمی شدید، تب، تنگی نفس، بالا آوردن خون و یا احساسی درگلو همراه است. حتما باید به پزشک مراجعه شود.
در مرحله ی اول پزشک عمومی انتخاب مناسبی است.
پزشک داروهایی را تجویز میکند. معمولا قرص «کلرپرومازین» که یک داروی ضدجنون ضداستفراغ است،تجویز می شود. البته گاهی داروهای دیگری مانند «هالوپریدول» یا «متوکلوپرامید» نیز برای بیمار تجویز میشوند. داروهای شلکننده عضلات یا ضد دردها نیز گاهی برای درمان سکسکه به کار میروند.
🌟توصیه مهم: از مصرف داروهای نام برده بدون نسخه ی پزشک اکیدا خورداری کنید.و حتما به پزشک مراجعه کنید.تا پزشک مربوطه با توجه شرایط جسمی شما مناسب ترین دارو را با دوزی مناسب برایتان تجویز کند.
گاها سکسه ی افراد با گذشت مدت زمان زیادی حتی هفته ها و ماه ها با وجود مصرف دارو قطع نمی شود.در این زمان تنها راه برای درمان فرد جراحی عصب فرنیک است. که شامل قطع عصب فرنیک ( یک طرفه یا دو طرفه ) و رفع فشار از روی مویرگ های عصب واگ می باشد.
این درمان معمولا به عنوان آخرین راهحل در درمان سکسکههای مزمن مورد استفاده قرار میگیرد.
برای درمان سکسه های مزمن می توانید با متخصص دستگاه گوارش، متخصص مغز و سیستم عصبی ، متخصص گوش و حلق ، بینی مشورت کنید.
امیدوارم اطلاعات مفیدی رو خدمتتون ارائه کرده باشیم.
شما هم اگر تجربه ای در درمان سکسکه دارید حتما با ما درمیان بگذارید .تابرای دوستانی که دچار این مشکل میشن کمک کننده باشه.
سلامت و تندرست باشید.
#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش سلامت
#سایتی برای تمام بانوان ایران زمین
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹