گل و گیاه

همه چیز درباره ی بنفشه آفریقایی | نگهداری ، تکثیر ، گلدهی

سلام خدمت دوستان ، بخصوص شمایی که عاشق گل و گیاه هستید، امروز قصد داریم در مورد ی گل زیباااا براتون صحبت کنیم ، بنفشه ی آفریقایی ! یکی از زیباترین گل های زینتی که طرفداران زیادی هم داره ، شما می تونید این گیاه بسیار دوست داشتنی رو در محیط خانه یا محل کار نگهداری کنید و از دیدن گلهای زیبای اون لذت ببرید

نگهداری از گلهای بنفشه آفریقایی

. در ادامه با زرین بانو همراه باشید تا فنون مختلف نگهداری و پرورش گل زیبارو براتون شرح بدیم.

بنفشه آفریقایی چیست ؟

گیاه بنفشه ی آفریقایی در دسته ی گیاهان گلدار و چند ساله قرار دارد و بومی تانزانیا و مناطق جنوب شرقی کنیا و همچنین قسمت هایی از شرق آفریقا است ، بنفشه ی آفریقای گیاه بسیار حساسیست و نیاز به مراقبت و توجه زیادی دارد ولی اگر به درستی از آن مراقبت شود با گلهای زیبایش شما را شگفت زده خواهد کرد . این گیاه در تمام طول سال گل می دهد، دارای برگ های مخملی زیبا است و رنگ گلبرگ های آن قرمز،صورتی،بنفش،سفید و آبی است.

شرایط نگهداری بنفشه آفریقایی :

همونطور که اشاره شد ، این گل ، گل ظریفی هست و باید در نگهداری از اون به یکسری اصول توجه کنید که در زیر براتون برخواهیم شمرد .

نور :

بنفشه ی آفریقای به میزان بالایی نور غیر مستقیم نیاز دارد. میزان بالای نور در گل دهی گیاه بسیار موثر است. اگر محیط نگهداری شما نور کمی دارد.می توانید از لامپ های مهتابی به عنوان نور مصنوعی استفاده کنید.دقت داشته باشید لامپ باید در فاصله ی 30 سانتی متری از گیاه قرار گرفته باشد. در فصول گرم قرار دادن گیاه جلوی پنجره هایی که به شرق باز میشوند و همچنین قرار دادن آن در فصول سرد مقابل پنجره هایی که به غرب باز می شوند بسیار مناسب است.

آب:

انچه که بنفشه ی آفریقایی را از سایر گیاهان متمایز می کند نحوه ی آبیاری این گیاه استبه دلیل اینکه برگ های گیاه به شدت به آب حساس هستند و اگر آب به آنها بخورد برگ ها سباه می شوند و از بین می روند ،آبیاری آن به شکل زیر گلدانی می باشد، به این صورت که زیر گلدانی را پر از آب می کنیم.و گیاه از طریق حفره های پایین گلدان آب را جذب خود می کند.

نکته : نیم ساعت بعد از آبیاری زیر گلدانی را کنترل کنید و اگر آبی باقی مانده باشد آن را خارج کنید.
زمان آبیاری :

به نور،گرما ،سن گیاه ،اندازه گلدان و خاک بستگی دارد. در فصول سرد سال آبیاری هفته ای یک بار1 کفایت می کند. و در بقیه ی فصول هر 5،6 روز یک بار در کل بهترین زمان آبیاری وقتی است که خاک گلدان خشک شده باشد حتما قبل از آبیاری انگشت خود را به اندازه ی نیم بنددر خاک فرو کنید و اگر خشک بود اقدام به آبیاری کنید.

خاک:

خاک مناسب برای بنفشه ی آفریقای خاکی است با نام (پرلیت و کوکوپیت) که می توانید از گلخانه ها و مراکز فروش محصولات کشاورزی خریداری کنید.

رطوبت:

بهترین دما برای نگهداری بنفشه آفریقایی بین (16-27)درجه می باشد. این گیاه تا حدودی می تواند خشکی هوا را تحمل کند و اگر رطوبت مناسبی وجود داشته باشدبه خوبی رشد می کند. برای ایجاد رطوبت می کنید یک لبوان آب در فصول گرم کنار گل ها قرار دهید ، رطوبت مورد نیاز را تامین می کند.

کود دهی:

برای کوددهی این محصول می توانید از فسفر استفاده کنید. این کود برای گلدهی گیاهان گلدار مناسب است ، به این ترتیب که یک قاشق چای خوری از کود را داخل یک و نیم لیتر آب حل می کنیم و هر دو هفته یک بار مانند زمانی که آبیاری می کنیم زیر گلدانی ها را با آن پر می کنیم. می توانید کود را از مراکز خرید محصولات کشاورزی تهیه کنید.

بیشتر بخوانیم : برای آشنایی با انواع کودهایی NPK به لینک مقابل مراجعه کنید : معرفی انواع کود NPK

تکثیر بنفشه ی آفریقایی:

روش تکثیر این گیاه به سه روش کاشتن بذر،قلمه زنی وتکثیر ریشه می باشد.

روش کاشت بذر :

بهترین زمان برای کاشتن بذر فصل بهار است که می توانید بذر مناسب را از گلخانه ها یا مراکز فروش محصولات کشاورزی تهیه کنید. و در گلدان مناسب (گلدان پلاستیکی) بکارید. و از روش اسپری خاک برای آبیاری گلدان استفاده کنید. بهتر است روی سطح گلدان را با کیسه ی نایلونی بپوشانید تا با ایجاد دما و رطوبت مناسب بذر ها جوانه بزنند.

روش تکثیر ریشه :

در این روش بعد از مدتی از کنار گیاه چن ساله و بالغ شما پا جوش های زده می شود و به اصلاح گفته می شود که گیاه شما بچه داده معمولا رنگ گیاه بچه روشن تر است و به راحتی قابل مشاهده است شما می توانید در فصل بهار که خاک گلدانتان را عوض می کنید .این پا جوش ها را به آرامی جدا کنید.و در گلدان جدا گانه بکارید.

روش قلمه زنی :

روش قلمه زنی یکی از ساده ترین روش های تکثیر بنفشه ی آفریقایی است. شما می توانید در فصل تابستان بهترین برگهای بنفشه را با قیچی یا چاقوی تیز (تمیز) بچینید و در یک گلدان کوچک به شگل اریب در خاک قرار دهید. می تونید برگ ها را ابتدا در آب قرار دهید تا ریشه دهند و سپس در خاک قرار دهید. مناسب ترین دما ی ریشه دادن قلمه ها 25درجه ی سانتیگراد می باشد. همچنین می توانید با قرار دادن نایلون روی گلدانی که قلمه ها در آن کاشته شده زمینه را برای رطوبت بیشتر جهت ریشه زایی سریع تر فراهم کنید.

معمولا در شرایط مناسب قلمه ها بعد از دو هفته تا 1 ماه ریشه دار می شوند.

چند نکته ی مهم در نگه داری بنفشه ی آفریقای

1- به دلیل حساسیت بالای گیاه به هیچ عنوان آن را جابه جا نکنید.چون به محیطی که در آن قرار می گیرد به شدت وابسته می شود و در صورت جابه جایی دچار شوک می شود.

2- آب مورد نیاز به آبیاری را بهتر است یک هفته قبل از آبیاری در ظرفی در بسته استراحت بدهیم (در میزان گل دهی بسیار موثر است) این عمل باعث از بین رفتن کلر موجود در آب شیر می شود . همچنین آب باید هم دمای محیط باشد ، نه گرم و نه سرد

3- گیاه را هیچ موقع در معرض گرد و گبار قرار ندهید.

4- گیاه را هیچ موقع در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید . هر از گاهی صبح ها پنجره های اتاق خانه یا محل کار را باز کنید ، تا گل ها هوای تازه بخورند.

5- مناسب ترین گلدان برای بنفشه ی آفریقایی گلدان های پلاستیکی هستند. به هیچ وجه از گلدان های سفالی استفاده نکنید چرا که گلدان های سفالی سرما را به خود جذب می کنند و باعث ایجاد شوک در ریشه ی گیاه میشود.

6- به هیچ عنوان برای تمیز کردن برگ ها به آن آب اسپری نکنید.

7- هر از گاهی با احتیاط کامل بدون اینکه آبی به برگ ها بخورد از بالا نیز گیاه را آبیاری کنید ، تا املاح و نمک اضافی موجود در خاک را بشوید.

8- تعویض گلدان بهتر است سالی یک بار و در فصل بهار انجام گیرد.

9- بهتر است اندازه ی گلدان را متناسب با اندازه ی گل انتخاب کنید . اگر گلدانتان بزرگ باشد ، بنفشه گل نمی دهد.

10- هر از گاهی برگ های کهنه و قدیمی پایین گلدان را هرس کنید. این کار باعث می شود برگهای کوچک و جوان گیاه زودتر بزرگ بشوند و انرژی گیاه صرف برگ های کهنه نشود.

سوالات متداول :

چرا برگ های گیاه زرد شده اند؟ املاح موجود در خاک گلدان کم شده است خاک گلدان را عوض کنید.یا کود دهی را شروع کنید.

با وجود اینکه گل بسیار شاداب است ولی گل نمی دهد چرا ؟ کود دهی را شروع کنید.

برگ های گیاه پژمرده شده اند ؟ محیط گیاه سرد است به محیط گرمتری انتقال دهید.

روی برگها لکه های سیاه ایجاد شده ؟ به برگ ها آب خورده است.می توانید آن آن ها را بچینید.

برگ ها و گلها دچار پوسیدگی شده اند ؟ آبیاری بیش از اندازه بود.تا خشک شدن کامل گیاه آبیاری را متوقف کنید.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی شرایط پرورش گل آگلونما روی لینک مقابل کلیک کنید : نگهداری از آگلونما

امیدوارم مطالب عنوان شده شما را در نگهداری هر چه بهتر این گیاه زیبا کمک کرده باشد.شاد و پیروز باشید.

12345
امتیاز ۰ از ۵ ۰ رای

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

2 دیدگاه

    1. سلام
      دلیل اصلی این امر دما هست . اگه دما خیلی بالا باشه برکاش یکم هم پیچ میخورن خم میشن ، در این حالت نیاز به آبیاری بیشتر داره و گرنه ریشش از بین میره
      اگه در مقابل کولر باشه ، به صورت توپی خم میشه پایین ، در این حالتم به جایی دور از باد کولر منتقل کنید
      رطوبت محیط رو هم به صورت متوسط تامین کنید ، کنار گلدونش یه کاسه اب بزارید . فقط به هیچ وجه غبارپاشی نکنید

      شاد باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا