خواص گیاه سیب زمینی ترشی | هشدارها در مصرف

به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام. امیدوارم حالتون حسابی خوب باشه. در بخش معرفی خصوصیات میوه و سبزیجات رین بانو با معرفی« گیاه سیب زمینی ترشی» و خواص آن بر سلامتی در خدمتتونیم.

خواص سیب زمینی ترشی

اگر شما علاقمندید اطلاعات بیشتری در مورد خاصیت های این گیاه ارزشمند کسب کنید؛ دعوت می کنم در ادامه با ما همراه باشید.

◾️سیب زمینی ترشی چیست؟

سیب‌زمینی ترشی با (نام علمی heliantus tuberosus) گیاهی است یکساله از خانواده‌ی مرکبات با برگ های بیضی شکل و کرک دار و گل هایی زرد رنگ کوچک شبیه گل آفتابگردان و بومی آمریکای شمالی که امروزه در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود.
این گیاه 50 سانتی‌متر تا 2.50 و با سرعت بالا رشد می‌کند و گاها ارتفاع آن به 4 متر هم می رسد.

گل سیب زمینی ترشی

غده ی این سیب زمینی ها در اندازه های کوچک و بزرگ و رنگ آنها بین زرد تا قرمز متغیر است.

سیب زمینی ترشی در زبان های محلی با نام شلغم شیرازی، تورشو یرآلماسى ، قلقلاس ،گۆێزرکە و موُرچالیق نیز شناخته می شود.

سیب زمینی ترشی همان طور که از نامش پیداست بیشتر در ترشی استفاده می شود.اما نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که این ماده غذایی زمانی که در سرکه قرار می گیرد بخشی از خاصیت خودش را از دست می دهد. ‏بنابراین برای برخورداری از خواص بیشتر آن توصیه می شود به اشکال مختلف نیز از آن استفاده شود.

سیب زمینی ترشی به صورت خام و پخته در انواع سالاد ، در انواع غذا ها مانند سوپ ، آش و خورشت و به صورت آب پز، بخار پز نیز قابل مصرف است.

درست کردن ترشی با سیب زمینی ترشی

طعم این ماده‌ی غذایی تا حدودی شبیه به آرتیشو می‌باشد.

توصیه می شود سیب زمینی ترشی را ابتدا به مدت ۱۰_۱۵ دقیقه بجوشانید و آب آن را دور بریزید و بعد در انواع غذاها از آن استفاده کنید.

✔️جدول ارزش غذایی سیب زمینی ترشی در هر (100 گرم)

کالری 73
کربوهیدرات 17 گرم
پروتئین 2 گرم
فیبر 1.6 گرم
قند 10 گرم

همچنین سیب زمینی ترشی حاوی ویتامین‌های A،C و 3B و .. می‌باشد. این ماده‌ی غذایی همچنین دارای پتاسیم، آهن، تیامین، نیاسین، فسفر، مس، منیزیم، اسیدفولیک و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) می باشد.

گفتنی است ترکیب اصلی این نوع سیب زمینی بر خلاف سیب زمینی معمولی نشاسته نیست بلکه کربوهیدراتی به نام اینولین (Inulin) می باشد.

✔️طبع سیب زمینی ترشی

طبع این گیاه گرم و تر است. از این رو مصرف آن برای افراد سرد مزاج بسیار مناسب است.

خواص سیب زمینی ترش

در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص سیب زمینی ترشی شرح داده می شود.

۱- مناسب برای دیابتی ها

سیب زمینی ترشی دارای کربوهیدراتی به نام اینولین است. که در بدن طی تجزیه و تحلیل هایی تبدیل به فروکتوز می شود. فروکتوز از جمله ترکیبات قندی است که برای دیابتی ها بسیار مفید است. بنابراین بیماران دیابتی می توانند با جایگزین کردن سیب زمینی ترشی به جای سیب زمین معمولی در رژیم غذایی خود از خواص این ماده ی غذایی ارزشمند بهره مند شوند.

۲- تناسب اندام

سیب زمینی ترشی سرشار از فیبر است که با پر کردن معده باعث ایجاد حس سیری در فرد شده و از پر خوری در وعده های غذایی پیشگیری می کند. استفاده از این ماده ی غذایی به صورت بخار پز، آب پز می توانند به عنوان یک رژیم غذایی سالم شما را در رسیدن به وزن ایده آل کمک کند.

خواص سیب زمینی ترشی برای سلامتی بدن

۳- کاهش فشار خون بالا

سیب زمینی ترشی غنی از پتاسیم است که باعث کاهش فشار خون بالا شده و آن را تنظیم می کند. بنابراین مصرف آن برای افرادی که فشار خون بالایی دارند می تواند مفید باشد. گفتنی است سیب زمینی ترشی برای کاهش کلسترول خون نیز بسیار مفید است.

این ماده ی غذایی ارزشمند می تواند با کاهش فشار خون بالا و کاهش کلسترول خون سلامت قلبتان را تضمین کند.

۴- افزایش شیر مادران

تحقیقات نشان می دهد مصرف سیب زمینی ترشی تاثیر مثبتی بر افزایش شیر مادران دارد.

۵- افزایش سیستم ایمنی بدن

سیب زمینی ترشی به دلیل آنتی اکسیدان های فراوان از جمله ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و مانع از رشد و گسترش سلول های سرطانی می شود. بنابراین استفاده از این ماده ی غذایی می تواند باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شود.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی فواید و خواصی که مصرف سیر بر سیستم ایمنی بدن دارد روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص سیر برای سیستم ایمنی بدن

۶- افزایش میل جنسی

این نوع سیب زمینی به دلیل طبع گرمی که داره باعث افزایش میل جنسی در زنان و مردان نیز می شود.

۷- سلامت دستگاه گوارشی

فیبر موجود در سیب زمینی ترشی برای دستگاه گوارشی بسیار مفید است. به راحتی هضم می شود و برای درمان زخم معده و روده بزرگ مفید است. ‏همچنین با تنظیم حرکات روده از یبوست پیشگیری می کند.

۸- درمان کم خونی

آهن موجود در سیب زمینی ترشی برای درمان کم خونی بسیار مفید است. از این رو مصرف آن برای افرادی که دچار کم خونی هستند توصیه می شود.

۹- مناسب برای بیماران روماتیسمی

تحقیقات علمی نشان می دهد این ماده ی غذایی ارزشمند به دلیل افزایش سیستم ایمنی بدن و خاصیت ضد التهابی قوی که دارد در کاهش درد بیماران روماتیسمی مفید است.

۱۰- ترشی و سلامت ریه ها

مصرف این ماده ی غذایی درمان‌کننده مشکلات ریوی است. و سرفه و گرفتگی سینه و حنجره و سینه درد را رفع می‌کند.

سایر خواص سیب زمینی ترشی

✔️به دلیل خاصیت ادارا آور بودن درمان کننده ی مشکلات کلیوی و بیمارهایی چون نقرس است.

✔️سوخته آن برای تقویت مو و ضماد آن برای درمان مشکلات پوستی مفید است.

✔️گوگرد موجود در آن برای سم زدایی بهتر کبد مفید است.

مضرات مصرف نادرست سیب زمینی ترشی

🚫هشدار ها : (مضرات سیب زمینی ترشی)

۱- سیب زمینی ترشی مانند تمام مواد غذایی دیگر باید به اندازه مصرف شود. هر گونه زیاده روی ممکن است برای سلامتی مضر باشد.

۲- اینولین موجود در سیب زمینی ترشی ممکن است در بعضی از افراد باعث واکنش آلرژیک و حساسیت شود. که با علایمی چون دل درد و ناراحتی های روده همراه است.

۳- مصرف سیب زمینی ترشی برای افراد گرم مزاج مفید نیست.بنابراین بهتر است همراه با مصلح آن مصرف شود.

◾️کاشت سیب زمینی ترشی

حال که با این همه خواص سیب زمینی ترشی آشنا شدید خالی از لطف نیست در قسمت کوچکی از باغچه ی حیاط خود سیب زمینی ترشی بکارید..!

کاشت آن بسیار ساده است کافی است تکه های از قسمت گوشتی سیب زمینی ترشی را به فاصله ۳۰_۵۰ سانتیمتری از زیر خاک قرار داده و روی آن خاک بریزید. تا به راحتی سبز شوند.

معمولا در اواخر مهر یا اوایل آبان سیب زمینی ترشی برداشت می شود.

کاشت سیب زمینی ترشی در زمین

زمانی که سیب زمینی ها از زیر زمین درآورده می شود معمولا سیب زمینی های خیلی ریز در خاک باقی می مانند و سال بعد دوباره رشد می کنند. یعنی با یکبار کاشت شما تا چندین سال صاحب سیب زمینی ترشی خواهید بود.

سیب ‏زمینى ترشی در اغلب شرایط آب‏ و هوایى می روید و در مقابل خشکى و سردی هوا مقاوم است. وسرماى تا ۱۵ درجه سانتیگراد زیر صفر را هم تحمل می کند.

امیدواریم اطلاعات مفیدی را در مورد این ماده ی غذایی ارزشمند کسب کرده باشید و با قرار دادن آن در رژیم غذایی خود و خانواده از خواص بی نظیرش بهره مند شوید.

سلامت و تندرست باشید.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی خواص و فواید گیاه جینسینگ برای سلامتی بدن روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص جینسینگ برای سلامتی بدن

#مجله خانوادگی زرین بانو
#بخش_سلامت
#سایتی_برای_خانواده_ایرانی

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

توجه : تمامی مطالب موجود در بخش سلامت و پزشکی زرین بانو ، فقط جنبه ی اطلاع رسانی و آگاهی دارد و نباید جایگزین تجویز پزشک تلقی شود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.