خواص میوه و سبزیجاتسلامت

خواص عناب | عناب برای پوست | مضرات مصرف عناب

به نام خدا،دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام، در بخش معرفی خواص میوه ها زرین بانو با معرفی میوه ی “عناب “در خدمتتونیم. شما چقدر عناب رو می شناسید؟ آیا از خواص آن بر سلامتی و زیبایی پوست و مو آگاهید؟

خواص عناب چیست

با زرین بانو همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد این میوه ی پر خاصیت کسب کنید.

◾️عناب چیست؟

عَناب که نام علمی آن Ziziphus zizyphus می باشد؛ درختی شبیه سنجد دارد که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می‌رسد. عناب بومی مناطق گرمسیر و خشک بوده و برگ‌های کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخم‌مرغی شکل آن در زمستان می‌ریزد.

میوهٔ عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می‌باشد در ابتدا سبز و گرد بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز و زیتونی شکل درآمده و چروک میشود.

عَناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز می‌نامند. خراسان جنوبی قطب تولید عَناب کشور می‌باشد.

✔️جدول ارزش غذایی عناب در هر (100 گرم)

کالری 76
چربی 0.2 گرم
کربوهیدرات 20.2 گرم
پروتئین 1.2 گرم
فیبر 6 گرم

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر بالایی پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی چون کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد. همچنین حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون می باشد.

✔️عناب طبیعتی معتدل و مرطوب و کمی سرد دارد.

◾️کاربرد های عناب

در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌شده یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند.

در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده ‌استفاده می‌نمایند.

خوردن عناب خشک نشده

در کشور هند از میوه عناب برای تهیه ترشی استفاده می کنند. در بسیار نقاط دنیا نیز به صورت تازه مصرف می شود.

خواص عناب

◾️در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص عناب شرح داده می شود.

1-عناب و کاهش استرس و اضطراب

در طب سنتی از میوه عناب به عنوان یک آرام بخش طبیعی برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی استفاده می شود. همچنین عناب با ایجاد حس آرامش به بهبود خواب شبانه کمک فراوانی می کند. کافی است قبل از خواب یک فنجان چای عناب میل کنید.

گفتنی است عناب می تواند با مهار انتقال دهنده عصبی که باعث آسیب مغزی در افراد مبتلا به سکته مغزی، تشنج یا بیماری پارکینسون می شود، باعث بهبود عملکرد شناختی مغز شود.

2-عناب و سلامت دستگاه گوارشی

مصرف عناب برای دستگاه گوارشی بسیار مفید است. این میوه معده را تقویت و به هضم راحت غذا کمک کرده و ضد نفخ است. در طب سنتی از ریشه گیاه عناب برای درمان سوء هاضمه استفاده می شود.

همچنین عناب در تنظیم حرکات روده موثر است. عناب می تواند اسهال را درمان کند. گفته می شود جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است. خشک شده عناب نیز ملین و یبوست را برطرف می کند.

برای این منظور کافی است هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنید.

3-عناب و سلامت کبد

عناب با خاصیت سم زدایی که دارد به پاکسازی کبد کمک می کند. همچنین در درمان کبد چرب نیز موثر است. از این رو عناب می تواند شما را در داشتن کبد سالم کمک کند.

فواید عناب برای گوارش

4-عناب و درمان سرماخوردگی

در طب سنتی از جوشانده ی عناب برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می شود. چای عناب نیز به دلیل لعابی بودن آن در تسکین سرفه ونرم کردن سینه بسیار موثر است. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را نیز برطرف می‌کند.

5-عناب ضد سرطان است.

آنتی اکسیدان فراوان موجود در عناب و خاصیت ضد التهابی قوی آن با حذف رادیکال های آزاد مانع از رشد و گسترش سلول های سرطانی می شود. همچنین عناب سیستم ایمنی را تقویت کرده و از بدن در مقابل بیماری ها محافظت می کند.

6-عناب و سلامت پوست

◀️عناب به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فراوان از جمله ویتامین C به داشتن پوستی جوان ،شاداب و بدون چین و چروک کمک می کند.

◀️عناب با تصفیه خون و سم زدایی از بدن باعث می شود پوستی روشن و بدون لک و جوش داشته باشید.

◀️ عناب در رفع خشکی و خارش و کهیر پوست موثر است. برای رفع خارش پوست جوشانده ی عناب میل کنید.

همچنین برای درمان كهير و خارش پوست 50 عدد عناب را با یك لیوان آب جوشانده صاف كرده، صبح ناشتا با سكنجبین مخلوط نموده میل کنید . همچنین می توانید عناب خشك شده را با عسل مخلوط كرده در محل خارش و كهیر بمالید.

◀️ عصاره عناب در رفع قرمزی و آفتاب سوختگی پوست نیز تاثیر گذار است.

◀️استفاده از عصاره عناب بر روی زخم‌ها و بریدگی‌ها،باعث سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.

◀️برای درمان جای زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها می پاشند.

7-عناب و سلامت مو
عناب رشد موی سر را زیاد می كند.

برای این منظور 15 گرم از ریشه عناب را با نیم لیتر آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و بعداز صافی کردن برای جلوگیری از ریزش موها 10 دقیقه قبل حمام موها را با این محلول ماساژ دهید.

استفاده از عناب برای پوست

8-عناب و سلامت دندان ها

عناب از دندان ها در برابر پوسیدگی محافظت می کند. برای درمان دندان درد نیز کافی است سائیده عناب را روی دندانی که درد می کند بگذارید. خاصیت ضد التهابی آن درد را تسکین می دهد.

9-عناب و درمان کم خونی

میوه ی عناب دارای مقادیر فراوانی آهن و فسفر است که باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون در بدن می شود. و برای درمان کم خونی و بهبود گردش خون بسیار مفید است.

10-عناب و تناسب اندام

عناب سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی و فیبر است و کالری کمی دارد. مصرف این میوه قبل از وعده های غذایی با پر کردن معده و ایجاد حس سیری مانع از پرخوری شده و از چاقی و اضافه وزن جلوگیری می کند.

✔️ هستة عناب خواب‌آور و مخدر است.

◾️ خواص برگ درخت عناب

🍀از ضماد برگ درخت عناب برای سرعت بخشیدن در ترمیم شكستگی استخوان استفاده می شود.

🍀از برگ‌های عناب بصورت ضماد می‌توان در محل گزش عقرب گذاشت.

🍀 دم کرده برگ‌های گیاه عناب برای درمان تب تیفوئید، از بین بردن انگل و حذف چربی‌های اضافی بدن مؤثر است.

🍀 گل و برگ درخت عناب می‌تواند برای دفع حشرات استفاده شود.

◾️طرز تهیه ی چای عناب

۱/۴ پیمانه عناب را شسته و خیس کنید. سپس هسته هایش را خارج و آن را خرد کنید و داخل قوری بریزید و با ۳/۴ پیمانه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس از صافی رد کرده و میل کنید. برای شیرین شدن چای می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.

طرز تهیه چای عناب

🚫هشدارهایی در مصرف عناب (مضرات عناب)

◀️ زیاده روی در مصرف عناب می تواند باعث خواب آلودگی و مشکلات گوارشی از قبیل اسهال، کاهش اشتها، ضعف و ناراحتی شود.

◀️عناب ممکن است در بعضی از افراد موجب بروز حساسیت و واکنش آلرژیک شود.

◀️مصرف عناب برای بیماران دیابتی ممنوع است؛ باعث کاهش سطح قند خون می شود.

◀️ عناب باعث زیاد شدن ویتامین k در خون شده و خون را سفت می‌کند.لذا افرادی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف آن پرهیز کنند.

◀️ زیاده روی در مصرف عناب باعث کم شدن میل جنسی می‌شود.

◀️عناب در افراد سرد مزاج، باعث تولید گاز و نفخ میشود؛لذا سرد مزاجان عناب را با مَویز میل کنند.

◀️افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند ،بهتر است قبل از مصرف عناب به عنوان دارو با پزشک خود مشورت کنند.

◀️زنان باردار و شیرده قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

مضرات عناب

امیدواریم اطلاعات مفیدی رو در مورد این ماده ی غذایی و دارویی باارزش کسب کرده باشید و با قرار دادن آن در رژیم غذایی خود از خواص بی نظیرش بهره مند شوید.

سلامت و تندرست باشید.

#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش سلامت
#سایتی-برای-خانواده-ایرانی

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

توجه : تمامی مطالب موجود در بخش سلامت و پزشکی زرین بانو ، فقط جنبه ی اطلاع رسانی و آگاهی دارد و نباید جایگزین تجویز پزشک تلقی شود.

12345
امتیاز ۰ از ۵ ۰ رای

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا