خواص گیاهان داروییسلامت

خواص جوز هندی | موارد استفاده | مضرات جوز هندی

به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام، امیدوارم حال و احوالتون حسابی خوب باشه. در بخش سلامت زرین بانو با معرفی خواص “جوز هندی” در خدمتتونم.

خواص جوز هندی

شما هم از این ادویه ی پر خاصیت در رژیم غذاییتون استفاده می کنید؟ آیا از خواص آن بر سلامتی و زیبایی پوست آگاهید؟

با زرین بانو همراه باشید تا هر آنچه که نیاز است؛ در مورد این ادویه بدانید!!

◾️جوز هندی چیست؟

جوز هندی Nutmeg یا جوز بویا ادویه ای از دانه های معطر درخت جوز بویا، یک درخت گرمسیری همیشه سبز است.

جوز هندی رایحه ای تند و طعم کمی شیرین دارد. هر دانه از خارج توسط پوسته ای سختی به رنگ قهوه‌ای مایل به خاکستری احاطه شده که شیار های عمیقی دارد و با جدا کردن این پوسته، دانه آن ظاهر می‌شود. دانه سطحی چین خورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است.

جوز هندی بیشتر در شرق اندونزی و شرق هند پرورش می یابد .

این ادویه پر خاصیت دارای خواصی چون تقویت کننده ی میل جنسی،بهبود دهنده ی خواب،مقوی معده و موثر در زیبایی و سلامت پوست می باشد.

خواص جوز هندی برای سلامتی

✔️جدول ارزش غذایی جوز هندی در هر (100 گرم )

کالری 525
چربی 36 گرم
کربوهیدرات 49 گرم
پروتئین 6 گرم
فیبر 21 گرم
قند 28 گرم
◾️ترکیبات شیمیایی جوز هندی

جوز هندی طبیعتی گرم دارد و سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، تیامین، ویتامین B6، فولات، منگنز، منیزیم،پتاسیم ،کلسیم و آهن و مس و ماکی لیگنان و فیبر است.

خواص جوز هندی :

در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص جوز هندی شرح داده می شود.

۱-جوز هندی و سلامت دستگاه گوارشی

فیبر موجود در جوز هندی به درمان سوء هاضمه ،نفخ ،مشکلات روده ،معده درد و اسهال کمک می کند. گفتنی است روغن جوز هندی نیز گاز اضافی در روده و معده را کاهش می دهد.

برای این منظور کافی است 3 تا 5 قطره از روغن جوز هندی به همراه یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا مصرف شود. همچنین فیبر موجود در جوز هندی با تنظیم حرکات روده از یبوست جلوگیری می کند.

از این رو استفاده از آن به عنوان چاشنی در غذاها می تواند سلامت دستگاه گوارشی را تضمین کند.

خواص جوز هندی برای سلامتی بدن

۲-جوز هندی و سلامت دهان و دندان

جوز هندی به دلیل خاصیت ضد باکترایی که دارد می تواند در از بین بردن باکتری های دندان و رفع بوی بدن دهان موثر باشد. از همین روست که از آن در ساخت مواد اولیه ی خمیردندان و دهان شویه استفاده می شود.

همچنین روغن جوز هندی مانند روغن دانه میخک برای کاهش مشکلات لثه و دندان درد مورد استفاده قرار می گیرد. کافی است چوب پنبه ای را به مقداری روغن جوز هندی آغشته کرده و روی دندان قرار دهید.

۳-جوز هندی و سلامت مغز

جوز هندی تاثیر مثبتی بر روی عملکرد مغز دارد. این ادویه ی پر خاصیت تمرکز را افزایش داده و استرس و اضطراب را کاهش می کند. همچنین با بهبود عملکرد شناختی مغز از الزایمر و زوال عقل در دوران کهنسالی می کاهد.

از دیگر فواید جوز هندی تاثیر آن بر بهبود خواب شبانه است. که در طب سنتی از قدیم الایام به عنوان داروی بی خوابی مورد استفاده قرار می گرفته است.

جوز هندی دارای مقادیر بسیار مناسبی از منیزیم است. که باعث کاهش تنش عصبی و آزاد شدن سروتونین شده و منجر به ایجاد احساس آرامش وراحتی می شود. این سروتونین خاص به ملاتونین در داخل مغز تغییر می یابد، هورمون ملاتونین یک عامل تحریک خواب است و افرادی را که از مشکلات بی خوابی رنج می برند را درمان می کند.

فقط کافی است یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی با یک لیوان شیر مخلوط شده و مصرف می شود.

۴-جوز هندی و تقویت قوای جنسی

جوز هندی باعث افزایش میل و انرژی جنسی می شود. از این روست که از عصاره آن در ساخت انواع تقویت کننده های جنسی استفاده می شود

۵-جوز هندی و سلامت پوست

یکی از مهم ترین خواص جوز هندی به دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکترایی آن تاثیری است که بر زیبایی و سلامت پوست و درمان مشکلات پوستی می گذارد. جوز هندی می تواند در درمان آکنه ، جوش های سر سیاه ، اگزما و داشتن پوستی صاف و لطیف موثر باشد.

از جوز هندی هم به صورت خوراکی و هم به صورت ماسک می توان استفاده نمود.

ماسک صورت جوز هندی

✔️ماسک جوز هندی

◀️درمان آکنه و جوش سر سیاه : برای این منظور کافی است پودر جوز هندی را با مقداری شیر مخلوط کنید تا خمیری حاصل شود. بعد از شست و شوی صورت و خشک کردن آن با یک پد به صورتتان بمالید . و بعد از ۱-۲ ساعت با آب سرد بشویید.

◀️درمان اگزما : برای درمان اگزما پودر جوز هندی را با آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. خمیری را روی محل اگزما بگذارید. و بعد از ۱-۲ ساعت بشویید.

◀️درمان جای زخم و آکنه : ترکیب پودر جوز هندی و عسل و پودر دارچین با خاصیت ضد باکترایی که دارند به درمان آکنه و جای زخم های سطحی کمک می کنند.

◀️داشتن پوستی صاف و لطیف

برای داشتن پوست نرم و لطیف کافی است جوز هندی را رنده کنید و با آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. خمیر را روی صورت خود بگذارید و بعد از یک ساعت با آب سرد بشویید.

⭐️کلیه ی ماسک ها را می توان هفته ای ۲-۳ مرتبه مورد استفاده قرار داد.

۶-جوز هندی و فشار خون

یکی از مهم ترین خواص جوز هندی تاثیر آن بر کاهش و تنظیم فشار خون بالاست. پتاسیم موجود در جوز هندی با گشاد کردن رگ های خونی ،فشار بر رگ ها را کاهش داده و موجب کاهش فشار خون بالا می شود.

همچنین کلسیم موجود در آن به افزایش سلامت استخوان ها کمک می کند و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. آهن موجود در آن نیز به درمان کم خونی کمک می کند.

۷-جوز هندی و سم زدایی بدن

یکی از مهم ترین خواص جوز هندی سم زدایی بدن است. جوز هندی سموم انباشته شده در کبد و کلیه ها را دفع می کند و به بهبود عملکرد آنها کمک می کند. همچنین می تواند در درمان سنگ کلیه نیز مفید باشد.

۸-جوز هندی و تسکین درد مفاصل

جوز هندی دارای روغن‌هایی است که خواص ضد التهابی دارند، مانند میریستیسین، اِلِمیسین و اوژنول و به همین علت برای تسکین درد مفاصل و عضلات مفید است.

برای این منظور کافی است کمی روغن جوز هندی را با روغنی دیگر مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون ترکیب کرده و چند بار در روز آن را به ناحیه‌ی مورد نظر بمالید.  مچنین می‌توانید با اضافه کردن چند قطره جوز هندی به وعده ی غذایی از التهاب مفاصل‌ و درد ناشی از آن بکاهید.

جز هندی چیست و چه خواصی دارد

۹-جوز هندی وافزایش سیستم ایمنی

آنتی اکسیدان های موجود در جوز هندی باعث افزایش سیستم دفاعی بدن شده و از بدن در مقابل بیمارهایی مثل سرماخوردگی ،آنفولانزا و سرطان ها محافظت می کند.

کافی است روزانه مقدار خیلی کم (یک چهارم قاشق چای خوری) جوز هندی به شیر یا چای و یا سوپ‌تان اضافه کنید تا سیستم ایمنی‌تان قوی شود.

۱۰- جوز هندی و درمان سرما خوردگی و سرفه

روغن جوز هندی باعث تسکین سرفه می شود ، اگر سرما خورده اید بهتر است از جوز هندی استفاده کنید ، این ادویه می تواند در درمان خس خس سینه موثر باشد. می توانید مقداری جوز هندی را با کمی آب و آرد ترکیب کنید و روی پارچه قرار دهید و روی سینه فرد سرماخورده بگذارید.

◾️روغن جوز هندی

روغن جوز هندی تمام خواص جزو هندی را داراست. از روغن جوز هندی در ساخت رنگ مو ، انواع کرم ها و لوسیون ها و صابون ها استفاده می شود.

همچنین از روغن جوز هندی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. بهتر است به صورت ناشتا و به همراه عسل مصرف شود. تا تاثیر آن بیشتر آشکار شود.

مقدار مصرف استاندارد روغن جوز هندی روزانه 3-5 قطره می باشد.

◾️طریقه استفاده از جوز هندی

از پودر جوز هندی یا جوز هندی رنده شده برای تهیه انواع غذاهای گوشتی ،غذاهای دریایی مثل میگو ، دسر ها ، کیک، کوکی ، کلوچه، مثل دسر کدو حلوایی ،کیک کدو حلوایی ،پای سیب ، شیرینی زنجبیلی، سالاد میوه، خورش ها، برای پخت سبزیجاتی مثل اسفناج ، هویج ، سیب زمینی ، سوپ ها مثل سوپ گوجه فرنگی ، سوپ کدو حلوایی ، نوشیدنی های گرم یا سرد مثل اسموتی ها، لاته زردچوبه ،بستنی و شکلات داغ و چای یا دمنوش آن به کار می برند.

همچنین روغن جوز هندی کاربرد فراوانی دارد.

طرز تهیه جوز هندی

✔️چای جوز هندی

برای تهیه چای جوز هندی ،نصف قاشق چای خوری جوز هندی را و تکه ای زنجبیل به آب درحال جوش اضافه کنید ، اجازه دهید برای 2 تا 3 دقیقه دم بکشد سپس میل کنید.

◾️خرید جوز هندی

جوز هندی را می توانید به صورت دانه و یا پودری از مراکز فروشگاهی و یا عطاری ها خریداری کنید.

توصیه می شود بیشتر سعی کنید دانه جوز هندی خریداری کنید. به دلیل اینکه پودر شده آن ممکن است از انواع جوز هندی با کیفیت پایین ساخته شده باشد.

اگر هم جوز هندی را به صورت پودری تهیه می کنید .سعی کنید به صورت بسته بندی شده از یک شرکت معتبر، که دارای تاریخ تولید و انقضا بر روی آن می باشد، خریداری کنید.

برای تشخیص با کیفیت بودن جوز هندی ، یک سوزن را یک سانتی متر در مرکز دانه فرو کنید اگر قطره ریز روغن بیرون بیاید واقعاً تازه است.

راهنمای خرید جوز هندی

◾️نگهداری جوز هندی

جوز هندی را درون یک ظرف شیشه ای درب بسته و در مکانی خشک وخنک و به دور از تابش نور مسقیم خورشید (بهتر است تاریک باشد) نگهداری کنید.

در این صورت جوز هندی تا حداکثر 6 ماه قابل نگهداری است. بعد از این تاریخ کم کم عطر و طعم خود را از دست می دهد.

◾️مقدار مصرف استاندارد جوز هندی

مقدار مصرف استاندارد جزو هندی روزانه نصف قاشق چای خوری است. بیشتر از این مقدار به هیچ وجه استفاده نکنید. که سمی و خطرناک است.

خواص جز هندی

🚫هشدار هایی در مصرف جوز هندی (مضرات)

⏪جوز هندی نیز مانند تمام ادویه ها و گیاهان دارویی دیگر باید به اندازه مصرف شود ؛هر گونه زیاده روی در مصرف آن می تواند برای بدن مضر و خطرناک باشد.

⏪اگر از جوز هندی به عنوان دارو مصرف می کنید باید بدانید استفاده از جوز هندی به مقدار (30 گرم روزانه حدود 6 قاشق غذاخوری) می تواند سمی باشد و باعث مشکلاتی چون سردرگمی، گیجی، بینایی مضاعف و تشنج و حتی مرگ شود.

⏪مصرف ۲ قاشق غذاخوری جوز هندی به شکل دارو باعث سرخوشی ، توهم ، نئشگی به همراه تهوع و استفراغ می شود. این علائم از نیم ساعت پس از مصرف ظاهر می شود و ممکن است ۱-۲ روز باقی بماند. در صورت مشاهده ی چنین علائمی هر چه سریعتر به پزشک مراجعه شود.

⏪زیاده روی در مصرف جوز هندی باعث تپش قلب و سرخی صورت می شود.

⏪زیاده روی در مصرف جوز هندی موجب خشکی دهان و تب می شود.

⏪زنان باردار از مصرف جوز هندی پرهیز کنند. ممکن است باعث سقط جنین و حتی نقص هنگام تولد شود.

⏪مصرف جوز هندی برای زنان شیرده توصیه نمی شود.

امیدواریم اطلاعات مفیدی رو در مورد این ادویه ی پر خاصیت کسب کرده باشید و با قرار دادن در رژیم غذایی خود و خانواده و استفاده ی درست و استاندارد از آن از فواید آن بهرمند شوید.

سلامتی و تندرستی شما آرزوی قلبی زرین بانوست.

#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش سلامت
#سایتی-برای-خانواده-ایرانی

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

توجه : تمامی مطالب موجود در بخش سلامت و پزشکی زرین بانو ، فقط جنبه ی اطلاع رسانی و آگاهی دارد و نباید جایگزین تجویز پزشک تلقی شود.

12345
امتیاز ۰ از ۵ ۰ رای

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا