خواص و مضرات کنگر کوهی
به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلاام، امیدوارم حال و احوالتون حسابی خوب باشه. در بخش معرفی خواص انواع میوه و سبزیجات زرین بانو با معرفی گیاه ” کنگر کوهی “ در خدمتتونیم.
اگر شما هم علاقمندید اطلاعات بیشتری در مورد خواص این معجزه ی طبیعت و باید ها و نباید های مصرف آن کسب کنید؛دعوت می کنم در ادامه با ما همراه باشید.
◾️کنگر کوهی چیست؟
کنگر کوهی یا کنگر وحشی -کنگر صحرایی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که در فصل بهار و در دامنه های کوهستانی و در زمین های سنگلاخی با خاک نرم رشد می کند.
محل اصلی رویش این گیاه مدیترانه، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است. کنگر اغلب در ایران و در مناطق مرطوب گرمایی رشد میکند. جالبه بدونید کنگر کوهی برای اولین بار در اتیوپی کشت شد و امروزه در بسیاری از نقاط دنیا از جمله استرالیا، کانادا و آمریکای جنوبی یافت می شود.
همچنین از کنگر عرق و دمنوش کنگر نیز تهیه و مصرف می شود. یکی دیگر از کاربرد های مهم کنگر در تولید پنیر است. زیرا این سبزی با آنزیمهایی که دارد میتواند با غلظت یک بر 150 هزار شیر را لخته و پنیر تولید کند.
✔️جدول ارزش غذایی کنگر (در هر100 گرم)
▫️کالری : 47
▫️فیبر : 5.4 گرم
همچنین کنگر دارای مقادیر بالایی ویتامین C، ویتامین K، اسید فولیک، پروتئین، فسفر، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، مس و روی می باشد.
ترکیب کنگر و ماست برای درمان بیخوابی و کمک به بهبود خواب بسیار مفید است.
کافی است قطعه کوچکی از کنگر را درون یک کاسه ماست رنده کرده و این ترکیب را یک ساعت پیش از خواب میل کنید. خوردن این ترکیب همان طور که از ضرب المثل «کنگر خوردن و لنگر انداختن» بر می آید موجب سنگینی پلک ها و افزایش آرامش پیش از خواب فرد می شود.
خواص کنگر کوهی
◾️در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص کنگر کوهی شرح داده می شود.
۱-کنگر و سلامت دستگاه گوارشی
کنگر سرشار از فیبر است .از این رو برای دستگاه گوارشی بسیار مفید است. به هضم راحت غذا کمک کرده و باعث افزایش اشتها و تقویت معده می شود.
همچنین اینولین موجود در کنگر موجب سم زدایی از روده ها شده و احتمال ابتلا به سرطان روده کوچک را کاهش می دهد. کنگر موجب درمان نفخ، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست نیز می شود.
۲-کنگر و کاهش کلسترول
برگ های کنگر دارای ماده ای به نام سیلیمارین است که موجب کاهش کلسترول بد خون و تریگلیسیرید خون شده و از تجمع چربی در رگ های خونی جلوگیری می کند.
۳-کنگر و کاهش فشار خون
گیاه کنگر کوهی سرشار از پتاسیم است که موجب کاهش فشار خون بالا شده و آن را تنظیم می کند.
۴-کنگر و سلامت قلب
مصرف گیاه کنگر با کاهش کلسترول خون و کاهش فشار خون بالا از حملات قلبی و عروقی (سکته ها) و تصلب شرایین پیشگیری کرده و سلامت قلبتان را تضمین می کند.
۵-کنگر و سلامت کبد و کلیه
مصرف کنگر برای کبد بسیار مفید است. برگ های این گیاه دارای مقادیر بالای سیلیمارین و اسید کافئیک است که کبد را در برابر عفونت محافظت می کند. همچنین میوه گیاه کنگر کبد را از آسیب مواد شیمیایی، الکل و دیگر سموم محافظت کرده و با سم زدایی خون به درمان یرقان یا زردی و نارسایی کبد کمک می کند.
برگ های کنگر برای کلیه نیز مفید است . برگ این گیاه خاصیت دیورتیک داشته و با افزایش میزان ادرار به پاکسازی و سم زدایی کلیه ها کمک می کند.
۶-کنگر و تناسب اندام
مقادیر بالای فیبر موجود در کنگر باعث ایجاد حس سیری در فرد شده و از پر خوری در دیگر وعده ها جلوگیری می کند.
۷- کنگر و درمان کم خونی
کنگر دارای مقادیر بسیار مناسبی از مس است که با افزایش گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی کمک می کند.
۸- کنگر ضد سرطان است.
کنگر به دلیل آنتی اکسیدان های فراوانی که دارد با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و مانع از رشد و گسترش سلول های سرطانی می شود. همچنین سیلیمارین موجود در کنگر خاصیت ضد سرطانی داشته و برای پیشگیری و درمان انواع سرطان های پروستات، پوست، سینه و سلول های دهانه رحم مفید است.
۹- کنگر و درمان رماتیسم و آرترز
دمنوش گیاه کنگر خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان درد مفاصل ناشی از روماتیسم و آرتروز بسیار مفید می باشد. همچنین کنگر فرنگی برای درمان واریس مفید است.
۱۰-کنگر و سلامت پوست
کنگر به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد برای درمان مشکلات پوستی چون اگزما و زخم های پوستی بسیار مفید است. کافی است عصاره ای از آن بر روی ناحیه ی آسیب دیده مالیده شود.
۱۱-کنگر و دیابت
سیلیمارین و فلاونوئیدهای موجود در کنگر با کلسترول بالای خون مبارزه کرده و از دیابت پیشگیری می کند.
۱۲-کنگر و افزایش نیروی جنسی :
این گیاه به دلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی، ترشحات غدد را تقویت میکند. و باعث افزایش نیروی جنسی می شود.
◾️خواص عرق و دمنوش کنگر
✔️کاهش چربی خون
✔️مفید برای روده و پوست
✔️مقوی دستگاه گوارش
✔️هضم کننده
✔️درمان یرقان
✔️رفع بی اشتهایی صفراوی
✔️مؤثر در درمان نارسایی کبدی
✔️تب بر
◾️طریقه مصرف کنگر کوهی
ابتدا کنگر ها رو پاک کنید .به این صورت که تیغه ها شون رو جدا کرده و ساقه ی کنگر رو به چند قسمت خرد کنید. برگهای کنگر تیغهای ریز و تیزی دارند، بنابراین هنگام پاک کردن مراقب دستان خود باشید و از دستکش استفاده کنید.
کنگر های خرد شده رو بعد از شستن و آبکش کردن می توانید با مقدار خیلی کم روغن تفت دهید و در تهیه ی غذاها استفاده کنید. همچنین کنگر خرد و سرخ شده را می توانید بسته بندی کرده در فریزر به مدت طولانی نگهداری کنید.
🚫هشدار هایی در مصرف کنگر (مضرات)
۱-کنگر ممکن است در بعضی از افراد موجب واکنش آلرژیک و حساسیت شود . اینگونه افراد باید از مصرف آن خودداری کنند.
۲-زنان باردار و کودکان از مصرف کنگر خودداری کنند.
۳-افراد مبتلا به بیماری های کبدی و کلیوی از مصرف کنگر پرهیز کنند.
۴-افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، نباید برگ کنگر مصرف کنند؛ زیرا کنگر موجب افزایش انقباض کیسه صفرا و انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا میشود.
امیدواریم اطلاعات مفیدی را در مورد این ماده ی غذایی ارزشمند کسب کرده باشید و با قرار دادن آن در رژیم غذایی خود و خانواده از خواص بی نظیرش بهره مند شوید.
سلامت و تندرست باشید.
#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش سلامت
#سایتی-برای-خانواده-ایرانی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
نوشتی کنگر برای کبد و کلیه خیلی مفیده، بعدش نوشتی کسانی که بیماری کبد و کلیه دارن نباید کنگر مصرف کنند!!!
سلام
مطلب نوشته شده کاملا صحیح و علمی هست . دلیل این مورد عدم درک صحیح شما از واژه ی بیماری هست .
در دوران بیماری ، بخصوص در بیماری های کبدی ، همچون کبد چرب ، برخی داروهای کاهنده ی کلسترول مصرف میشود که کنگر اثرات مرتبط با این داروها را ممکن است افزایش دهد. در نتیجه سبب آسیب به جای درمان میشود .
چنین عملکردی در دوران مصرف دارو ارتباطی با تاثیر مثبت کنگر بر سلامت کبد و کلیه سالم ندارد !
بهتر است در چنین مواقعی پرسش کنید تا اطلاعات عمومیتان افزایش پیدا کند !