گل و گیاه

نگهداری و پرورش گل داوودی | تکثیر و تعویض گلدان

به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام امیدوارم حالتون عالی باشه. در بخش آموزش نگهداری از گل و گیاه زرین بانو با آموزش شرایط نگهداری یکی از زیباترین گل های دنیا یعنی “گل داوودی “در خدمتتونیم.

نگهداری از گل داوودی

اگر شما هم به نگهداری گل داوودی علاقه مند هستید دعوت می کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

گل داوودی چیست؟

گل داوودی با نام علمي Chrysanthemum)  (يکي از محبوب­ترين گل­هاي شاخه ­اي در جهان است. و ماندگاری بالایی بین 14-22 روز در گلدان دارد.

این گل تزیینی چند ساله بوده و دارای بیش از 200 گونه می باشد. داوودی قاشقی ، داوودی عنکبوتی ، داوودی منقوله ای و.. نمونه هایی از انواع آن هاست.

این گیاه تنوع زيادي در رنگ، شکل و اندازه دارد و با آغاز فصل پاییز شروع به گلدهی کرده و زیبایی بی نظیری به محیط می دهد. گل داوودی متعلق به آسيا و نقاط شمال شرق اروپاست. و براي نخستين بار در قرن پانزدهم، در طبيعت چين کاشته شده است.

جالب است بدانید رنگ های متنوع این گل هرکدام نماد های متفاوتی دارند. برای مثال گل داوودی سفید نماد وفای به عهد، داوودی قرمز نماد عشق و داوودی زرد نشانه عشق و دوست داشتن یک طرفه است.

همچنین این گل علاوه بر استفاده تزیینی خاصیت درمانی نیز دارد و از دمنوش آن برای بهبود سرماخوردگی  ،درمان مشکلات پوستی  ، دفع سموم از بدن ، افزایش گردش خون و… استفاده می شود.

شرایط نگهداری از گل داوودی

1- نور :

گل داوودی به نور نسبتا زیادی نیاز دارد  و روزانه حداقل 6-7 ساعت باید نور دریافت کند تا رشد کرده و گل های آن باز شوند.البته در فصل تابستان نور زیاد ممکن است باعث آفتاب سوختگی برگهای آن شود.

2- آبیاری :

این گل مانند تمام گیاهان دیگر به مقدار مناسب آب نیاز دارد. و در فصل رشد این نیاز بیشتر است. بهتر است خاک گل همیشه کمی رطوبت داشته باشد. اما نباید خیس و غرقابی شود.

هوای گل داوودی

3- دما :

گل داوودی به دمای بین 20-30 درجه سانتی گراد نیاز دارد. این گیاه نسبت به سرما بسیار حساس است و با سرد شدن هوا در اواخر آبان ماه برگاهای آن شروع به زرد شدن کرده و گلها سرمازده شده و خراب می شوند. بهتر است اگر گل را در گلدان نگهداری می کنید به مکان گرم تری منتقل کنید .در این صورت در زمستان نیز می توانید از گل های آن لذت ببرید.

4- خاک :

خاک گل داوودی باید سبک با زهکشی مناسب و کمی PH اسیدی داشته باشد. این خاک می تواند ترکیبی از خاک باغچه و کود دامی یا ترکیب خاک لوم و شن باشد. همچنین قلیایی بودن خاک باعث زرد شدن برگ ها و انتهای ساقه های گل داوودی می شود.

5- رطوبت :

این گیاه به مقدار مناسبی از رطوبت نیاز دارد، که برای تامین حداقلی آن می‌توان از غبارپاشی و مه پاشی استفاده کرد.

6- کوددهی :

برای گلدهی بهتر گل داوودی می توانید از کودهای شیمیایی ازت و پتاس دار و یا کود های دامی و گیاهی استفاده کرد.

بیشتر بخوانیم : برای آشنایی با انواع کود های NPK مناسب برای گلهای آپارتمانی روی لینک مقابل کلیک کنید : کود ان پی کی چیست ؟

7- هرس :

جدا کردن شاخ و برگ های زرد ، خشکیده  ،پوسیده و اضافی را هرس کردن می نامند. این کار رشد و پرورش گیاه را افزایش می دهد. در صورتی که شاخه های گل داوودی به خوبی هرس نشوند شاخه های آن زیاد شده و منشعب می شود. در این حالت تعداد گل ها بیشتر می شود اما اندازه آن ها کوچکتر از حالت عادیمی شود. بنابراین برای داشتن گل هایی بزرگ شاخه ها حتما باید هرس شوند.

توجه داشته باشید در هنگام هرس از ابزاری تیز استفاده کنید تا به گیاه آسیب نرسد.
نکته زمانی که گل دهي داوودي به پايان رسيد، حدود 20 سانتي متر از شاخه اصلي گياه را کوتاه کنيد.در این صورت با انرژي بيشتري براي سال بعد آماده مي شود.

کاشت گل داوودی

برای کاشت گل داوودی  در باغچه حیاط یا گلدان ابتدا باید بذر آن را به مدت 24 تا 48 ساعت در آب خیس کرد . سپس در بستر مناسبی از خاک برگ، شن، کوکوپیت و پرلیت را با فاصله از هم در خاک قرار داد و رویی آن ها را با حدود 5 میلی متر خاک پوشاند.

تا زمان جوانه زدن نیز خاک باید با آبپاش  مرطوب نگهداشته شود ..همچنین  برای حفظ رطوبت  خاک می توان از یک نایلون پلاستیکی شفاف روی بذرها  استفاده کرد .بعد از 10 تا 14 روز بذر ها جوانه زده  و با دریافت نور بیشتر بزرگتر می شوند و می توان در نهایت به گلدان منتقل کرد.

تکثیر گل داوودی

تکثیر گل داوودی  معمولا به دو صورت پاجوش و قلمه زنی انجام می شود.

پا جوش

برای این منظور در فصل بهار پا جوش ها را از گیاه جدا کرده و در مکان مورد نظر کاشته و آبیاری کنید. در صورت نداشتن پاجوش حتی می توانید قسمتی از ریشه گیاه را جدا کرده و بکارید.

تکثیر گل داوودی

قلمه زنی

برای قلمه زنی می توانید اوایل بهار و تابستان یک ساقه ی 10 سانتی متری از گیاه را ببرید و بعد از جداکردن برگ های پایینی در آب نگهداری کنید تا ریشه بزند. توجه داشته باشید که باید آب قلمه را مرتب تعویض کنید تا گیاه بیمار نشود. پس از اینکه قلمه ریشه زد در خاک بکارید .

خاک قلمه باید غنی و مرطوب باشد و دمای آن نسبتا گرم باشد تا قلمه ریشه دوانده و بزرگتر شود.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی روش اصولای نگهداری از گل آدونیوم روی لینک مقابل کلیک کنید : اصول نگهداری از آدنیوم

زمان گل دهی گل داوودی

بیشتر انواع گل داوودی روز کوتاه هستند و در پاییز و زمستان گل می دهند. البته برخی از گونه های آن وجود دارد که روز بلند بوده و در تابستان گل می دهند. ئامروزه در گلخانه ها با کم کردن میزان روشنایی در تابستان گیاه را وادار به گلدهی می کنند.

توجه  : لمس کردن قسمت‌های بالایی  گل داوودی سمی بوده و باعث خارش و التهاب موضعی می‌شود که برای درمان آن می توان از داروهای ضدالتهاب و ضد حساسیت استفاده نمود.

تعویض گلدان

در صورتی که گل داوودی را در گلدان نگهداری می کنید هر چند وقت یکبار باید گلدان را بررسی کنید. و اگر گلدان پر ریشه شده باشد از گلدان یک سایز بزرگتر استفاده کنید.

دقت داشته باشید اگر گلدان از گیاه بیش از اندازه بزرگ باشد، رشد و گلدهی گیاه کاهش می‌یابد.

سوالات پر تکرار در خصوص گل داوودی

1- چرا گل داوودی من گل نمی دهد؟

گونه های متنوع گل داوودی در فصل های مختلف گل می دهد. توصیه می شود در ابتدا از نوع گونه ی گل خود مطمئن شوید. همچنین نبود نور کافی و تغذیه مناسب از خاک نیز می تواند در عدم گلدهی موثر باشد.لذا نور را افزایش دهید و از کودهای مناسب استفاده نمایید.

2- دلیل زرد شدن و یا خشک شدن برگ های گل داوودی چیست؟

آبیاری بیش از اندازه می تواند باعث زرد شدن برگ ها و یا حتی خشک شدن گیاه شود. آبیاری را قطع کنید و تا زمانی که خاک کاملا خشک نشده آبیاری نکنید. همچنین در تابستان گرما و نور بیش از اندازه باعث آفتاب سوختگی و زرد شدن برگ ها می شود . که برای جلوگیری از این مشکل می توانید گلدان را به سایه منتقل کرده و یا از سایه بان استفاده کنید.

شته در گل داوودی

3-اگر گیاه دچار شته شد چه کاری باید انجام دهیم؟

برای از بین بردن شته می توانید نیم لیتر سم کونوفیدو را در یک لیتر آب حل کرده و روی گیاه اسپری کنید. این سم قوی در 90 درصد مواقع در همان دقایق اول شته ها را نابود می کند.همچنین در شیره گل نفوذ کرده و از شته زدن دوباره گیاه جلوگیری می کند.

توجه داشته باشید حتما از ماسک استفاده کنید. موقع سمپاشی سایه باشد. باران نبارد و هوا بادی نباشد.

4- آیا گل داوودی سمی است؟

تمام قسمت های گل داوودی سمی است و تماس آن با پوست انسان موجب حساسیت می شود. در حیوانات نیز ممکن است باعث التهاب گوارشی شود.

امیدواریم اطلاعات مفیدی را از مطالعه این مقاله کسب کرده باشید.

موفق و پیروز باشید.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی روش نگهداری اصولی از گل حنا در خانه روی لینک مقابل کلیک کنید : اصول نگهداری از گل حنا

#مجله خانوادگی زرین بانو

#بخش گل و گیاه

امتیاز شما

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا