متفرقه

آیا ویروس تبخال در بدن تشخیص داده می‌شود ؟

ایجاد زخم‌هایی به صورت تاول که در اثر یک عفونت ویروسی به وجود می‌آیند را تبخال می‌گویند. ویروس اپشتین بار یا EBV از جمله ویروس‌های هرپس است که می‌تواند انسان را دچار آلودگی کند. در برخی موارد، ابتلا به این ویروس غیر مشهود و تنها با علامت تب شدید اتفاق می‌افتد و قابل‌کنترل هستند اما در بعضی مواقع این پیشرفت عفونت می‌تواند خطرناک باشد. برای همین منظور، نیاز است تا آزمایش EBV IgM انجام شود.

ویروس-تبخال

ویروس تبخال چیست؟

ویروس تبخال با حمله به بخشی از سلول‌های ایمنی در بدن افراد، آن‌ها را دچار آلودگی می‌کند. هرگاه ویروس تبخال یا اپشتین بار وارد بدن شود، تا پایان عمر با باقی ماندن به صورت غیرفعال در بدن به زندگی خود ادامه می‌دهد، که آن را به اصطلاح تأخیر می‌نامند.

در برخی موارد ممکن است این ویروس بدون هیچ علامتی مجدد فعال شود. در بعضی افراد این ویروس، فعال بودن خود را با تب و ایجاد عفونت اولیه نشان می‌دهد. بیشتر در افرادی که سیستم ایمنی بدن آن ضعیف است، دچار این علائم می‌شوند.

معمولاً در افراد نوجوان یا بزرگسال، ویروس تبخال با نشانه‌هایی مانند تب، احساس خستگی و ضعف شدید، سردرد، گلودرد، متورم شدن غدد لنفاوی و لوزه‌ها، بزرگ شدن طحال و یا ایجاد بثورات پوستی خود را بروز می‌دهد. در کودکان با نشانه‌های کمتر و معمولاً بدون علامت ایجاد می‌شود.

image_1656324986

علائم ویروس تبخال در بدن

با توجه به اینکه تبخال به عنوان یک بیماری ویروسی شناخته می‌شود، قابلیت این را دارد تا از فردی به فرد دیگر منتقل شود. با این حال برخی از علائم آن می‌تواند شامل موارد زیر باشد که در صورت بروز باید حتما به فکر درمان تبخال باشید.

ایجاد خارش: در بسیاری از موارد ناحیه درگیر تبخال با احساس خارش و سوزن سوزن شدن همراه است. این نشانه قبل از تشکیل تاول‌ها بروز می‌کند.

تاول‌ها: تشکیل تاول‌های کوچک پر از مایع که در ناحیه لب و بر روی پوست ظاهر می‌شوند. علاوه بر این تبخال، در ناحیه گونه‌ها یا اطراف بینی هم مشاهده می‌شود.

دلمه بستن: تاول‌ها کوچک در تعداد بالا در اطراف لب ایجاد شده و با یکدیگر ادغام می‌شوند. این همبستگی در نهایت منجر به ایجاد زخم‌های باز با عمق کم می‌شوند که مایعات از آن‌ها ترشح می‌شود و در نهایت به صورت پوسته‌پوسته در می‌آیند.

EBV در آزمایش خون چیست؟

EBV یا همان Edstein-Barr Virus، ویروس تبخال است که فقط در بدن انسان‌ها رشد و تکثیر می‌شود. انجام آزمایش EBV تنها برای افراد مشکوک به عفونت ویروس از طرف پزشک معالج تجویز می‌شود. انجام این آزمایش برای تشخیص وجود عفونت در بدن افراد صورت می‌گیرد.

image_1656325034

دلایل تجویز آزمایش EBV

هرگاه سیستم ایمنی بدن، وجود مشکل یا عفونتی را داخل بدن تشخیص دهد، آنتی‌بادی تولید می‌کند. در حالت کلی آنتی‌بادی‌ها، پروتئین‌های تولیدشده توسط سیستم ایمنی بدن هستند که برای از بین بردن عوامل مخرب در بدن تولید می‌شوند.

آزمایش EBV به منظور شناسایی این آنتی‌بادی‌ها به‌کاربرده می‌شود که وجود آن‌ها را برای ترشح آنتی‌ژن‌های ویروس تبخال یا EBV ارزیابی می‌کند. آنتی‌ژن‌هایی که ترشح می‌شوند عبارت‌اند از EA، VCA و EBNA که نوع اول به دو آنتی‌ژن lgM و lgG تقسیم‌بندی می‌شود.

آنتی‌ژن یا آنتی‌بادی VCA در همان اوایل بروز عفونت، خود را نشان می‌دهند که می‌تواند به صورت مادام العمر در بدن باقی بماند.

آنتی‌ژن EA با گذشت زمان و در طول عفونت بروز کرده و پس از چندین ماه غیر قابل تشخیص خواهد بود. که این مدت زمان در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد.

آنتی‌ژن EBNA که پس از چند ماه از لحظه ایجاد عفونت به آرامی ظاهر شده و امکان شناسایی آن در طول زندگی فرد وجود دارد.

آزمایش خون می‌تواند میزان آنتی‌بادی‌های موجود مرتبط با ویروس تبخال را تشخیص دهد.

تفسیر آزمایش EBV IgM

مشابه با سایر آزمایش‌های خون، انجام آزمایش EBV IgM نیز با جواب مثبت و منفی، وجود عفونت در بدن را نشان می‌دهد و چنانچه پاسخ آزمایش منفی باشد، در واقع شما به ویروس تبخال مبتلا نشده‌اید و اگر جواب مثبت باشد، این می‌تواند نشانه حضور عفونت در بدن شما باشد که یا در زمان آزمایش یا اخیراً به این عفونت ابتلا پیدا کرده‌اید.

همان‌طور که گفته شد، علاوه بر انجام آزمایش EBV، سه آزمایش دیگر VCA، EA و EBNA نیز گرفته می‌شود. اگر مقدار VCA IgM منفی باشد اما VCA IgG و EBNA مثبت باشد، نشان می‌دهد که اخیراً به ویروس تبخال مبتلا شده‌اید و بدن شما در مرحله آسیب‌پذیر ابتلا قرار دارد.

در حالت کلی مقدار VCA IgG به معنای حضور ویروس فعال EBV در بدن اشاره می‌کند. با توجه به میزان تراکم آن، تشخیص می‌دهند که اخیراً به آن مبتلا شده‌اید یا خیر. در هر صورت رعایت دستورات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت شدیدتر لازم است.

تست‌های مرتبط با آزمایش EBV

برای اینکه جواب آزمایش EBV به صورت صحیح باشد، نیازی به ناشتایی نیست. علاوه بر این در اوایل ظهر میزان آنتی‌بادی موجود در خون کاهش می‌یابد و شاید نیاز باشد تا مجدد پس از گذشت ۱۰ الی ۱۴ روز مجدد آن را انجام دهید.

در کنار انجام آزمایش EBV شما می‌توانید آزمایش‌های دیگری مانند مونو تست (به منظور بررسی نوع عفونت ویروسی‌ از خانواده تبخال‌ها)،  ANA با هدف تعیین میزان آنتی‌بادی پروتئینی(Antinclear (Antibody  و آزمایش EBV IgM را نیز قبل یا بعد از تست اصلی انجام دهید.

image_1656325087

هومکا و انجام آزمایش EBV در منزل

چنانچه با علائم و نشانه‌هایی مانند تب، گلودرد، سردرد، تورم غدد لنفاوی، احساس خستگی و ضعف بسیاری مواجه شدید، بهتر است به پزشک جهت درمان مراجعه کنید و آزمایش EBV را انجام دهید. اگر وقت آزاد برای مراجعه حضوری ندارید، می‌توانید از خدمات مجموعه هومکا استفاده کنید. همچنین شما می‌توانید تفسیر آزمایش EBV IgM را در منزل و زیر نظر بهترین متخصصان هومکا انجام دهید.

هومکا آماده ارائه خدمات حضوری در منزل یا محل کار به شما در شهرهای تهران، کرج، شیراز، مشهد، رشت، اهواز، تبریز و اصفهان است. البته نکته مهم این است که شما می‌توانید خدمات آزمایش در منزل را تحت نظر بیمه پایه و تکمیلی انجام دهید. برای درخواست انواع آزمایش در منزل، کافی است با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید. همچنین با مراجعه به آدرس اینترنتی www.homeca.ir، می‌توانید آزمایش مورد نظر خود را ثبت نمایید.

12345
امتیاز ۰ از ۵ ۰ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا