بانوانزندگی

راه های کاهش درد قاعدگی | روش های خانگی و طبیعی

به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام، امیدوارم حال و احوالتون حسابی خوب باشه. دراین پست از بخش زندگی زرین بانو قصد داریم در مورد درد های قاعدگی و راه های طبیعی برای کاهش این درد ها صحبت بکنیم.

روش های کاهش درد در دوران قاعدگی

اگر شما جزو افرادی هستید که در این دوران درد زیادی رو تحمل می کنید پیشنهاد می کنم مقاله ی زیر مطالعه کنید. تا با افزایش آگاهی و تغییر سبک زندگی، سپری کردن این روزهای درد آور براتون کمی آسون تر بشه.

◾️درد قاعدگی چیست؟

قاعدگی دردناک (دیسمنوره) درد و گرفتگی در ناحیه تحتانی شکم ،اطراف مثانه و کمر ، قبل و در طول دوره ۶ روز قاعدگی می باشد.

این درد در برخی از زنان و دختران می تواند خفیف و در حد آزاردهنده باشد اما در برخی ممکن است به حدی شدید باشد که باعث مختل شدن کار و فعالیت های روزانه آن ها شود.

درد و انقباضات شکمی می تواند با تهوع، استفراغ، سردرد یا اسهال همراه باشد . اما راهکارهایی برای تسکین این درد ها وجود دارد که شما می تونید در هنگام درد شدید خود این راهکارها را در نظر بگیرید.

◾️مسکن ها : یکی از راه های قطع فوری درد قاعدگی استفاده از مسکن هاست. تا درد شدید که امکان هر نوع فعالیت رو از فرد می گیره برای چند ساعت هم که شده متوقف شود.

از مسکن ها می توان به ژلوفن ها، مفنانیک اسید ۲۵۰، دیکلوفناک، سلکوکسیب ، شیاف دیکلوفناک ودیگر مسکن های قوی تر اشاره کرد. اما باید در مصرف این قرص ها به هیچ وجه زیاده روی نکنید. بهتر است فقط در دو روز اول که درد بسیار شدید است هر ۶ ساعت یک بار مصرف شود.

نظر سنجی که انجام دادیم نشون می ده بانوان برای کاهش درد قاعدگی بیشتر از مسکن مفنامیک اسید 250 استفاده می کنند و رضایت دارند.

🌟نکته خیلی مهم 1 : همیشه قرص های مسکن رو با معده ی پر مصرف کنید. خالی بودن معده باعث حالت استفراغ و درد شدید می شود.
🌟نکته ۲ : هرگزززز مفنامیک اسید و قرص ال دی (قرص ضد بارداری) رو همزمان یا حتی با فاصله زمانی کم مصرف نکنید بسیار خطرناکه و میتونه باعث کما رفتن و حتی مرگ بشه..

همچنین اگر درد این دوران برایتان غیر قابل تحمل است ؛این درد ممکن است به دلیل برخی بیماری های زمینه ای مثل آندومتریوز یا فیبروم های رحمی ناشی شود که در این صورت درمان علت اصلی برای تسکین و کاهش درد بسیار مهم است.بنابراین توصیه می شود حتما به یک پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

راه های خانگی رفع درد خفیف تا متوسط قاعدگی :

اما اگر درد قاعدگی شما خفیف تا متوسط است می تونید بدون دارو و راه های طبیعی درد خود را کاهش دهید. تعدادی از بهترین راه ها عبارت است از:

◾️کمپرس آب گرم

گرما تا حدود زیادی درد و التهاب شکمی را کاهش می دهد. برای این منظور می توانید از کیسه ی آب گرم یا حوله ی گرم استفاده کنید. آب گرم را در ناحیه ی اطراف مثانه و شکم خود و همچنین زیر پاهایتان بگذارید. تا دردتان آرام تر شود.

استفاده از آبگرم در دوران قاعدگی

◾️ماساژ درمانی

ماساژ دادن شکم ، پشت و پهلو ها به وسیله ی روغن های گیاهی معطر تاثیر بسیار زیادی در کاهش درد ها و انقباضات شکمی دارد. شما می تونید روغن گیاهی ماساژ را از عطاری ها تهیه کنید.

روغن اسطوخودوس، مریم گلی و روغن مرزنجوش جزو این دسته از روغن های طبیعی هستند.

◾️دمنوش ها

◀️دم‌نوش بابونه : هفته قبل از پریود، هر روز دو فنجان دم‌نوش بنوشید. اگر هر ماه آن را مصرف کنید، اثر مفید آن را خواهید دید.مصرف بابونه دم‌کرده سطح گلیسین ادرار را بالا می‌برد که باعث کاهش انقباض عضلانی می‌شود.

◀️دمنوش رازیانه : اهمیت رازیانه برای زنان به قدری است که مصرف آن برای 90 درصد بانوان توصیه می شود. با شروع پریود به مدت سه روز هر روز ۱۲۰ میلی‌گرم عصاره رازیانه مصرف کنید. این مقدار عصاره باعث کاهش درد قاعدگی می‌شود.

بیشتر بخوانیم : خواص رازیانه برای زنان

◀️دمنوش دارچین : با شروع پریود به مدت سه روز هر روز دو کپسول ۴۲۰ میلی‌گرمی دارچین مصرف کنید. این مقدار دارچین باعث کاهش خونریزی قاعدگی، درد، تهوع و استفراغ در افراد می شود و یا اینکه دمنوش دارچین میل کنید.

دمنوش و کمک به کاهش درد قاعدگی

◀️دمنوش زنجبیل : برای کاهش درد انقباض کمی زنجبیل تازه را در یک لیوان آبجوش رنده کنید. یک مطالعه نشان داد که ۲۵۰ میلی‌گرم زنجبیل خشک که چهار بار در روز و به مدت سه روز مصرف شود باعث تسکین درد می‌شود و اثری مشابه مصرف ایبوپروفن دارد.

برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.

◀️دمنوش کاکوتی : کاکوتی گیاه دارویی دیگری است که در کاهش درد های قاعدگی و انقباضات شکمی فوق العاده تاثیر گذار است.کافی است برگ های خشک کاکوتی را در یک قوری آب جوش بریزید. و حرارت زیر آن را کم کنید تا دم بکشد.

این دمنوش را روزانه ۳ فنجان میل کنید.

◾️تاثیر تغذیه در درد پریودی : 

تغذیه در این دوران و یک هفته قبل از آن بسیار حاءز اهمیت است. و می تواند در کاهش و افزایش درد موثر باشد.

🚫نباید ها :

❌ در طول دوران قاعدگی از مصرف غذاهای شور ، چرب ، نوشیدنی های گاز دار ونوشیدنی های سرد ، بستنی ،مواد غذایی اسیدی مثل گوجه فرنگی ، پنیر ، اکیدا خودداری کنید.

❌از مصرف سیگار و الکل در این دوران پرهیز کنید.

ممنوع بودن استفاده از سیگار در دوران قاعدگی

❌از مصرف موادی که حاوی کافءین هستند مثل قهوه خودداری کنید.

❌همچنین غذاهایی که تولید سودای غیرطبیعی زیاد می کنند مثل گوشت گاو، سوسیس، کالباس، غذاهای کنسروی و مانده، نوشابه، قارچ، عدس، بادمجان، کلم خام و ترشیجات به ویژه از یک هفته قبل از قاعدگی پرهیز نمایید.

✔️باید ها :

◀️ مواد غذایی مغذی و با اسید چرب بالا : مثل گوشت ،ماهی ،آجیل ،گردو ،بادام

◀️مواد غذایی با آهن بالا : مثل اسفناج پخته

◀️آب و مایعات : آب گرم و چای فراوان بنوشید. مانند چای زنجبیل، چای دارچین ، و دمنوش ها.

◀️میوه ها و سبزیجات : مثل موز ،آلو،توت فرنگی ، تمشک،، هندوانه، کرفس ،کاهو می تواند مفید باشد.

◀️شکلات تلخ : شکلات های کاکاءویی مخصوصا از نوع تلخ می تواند در کاهش درد های قاعدگی موثر باشد. پس در این دوران رژیم رو کنار بگذارید و هرچقد که دوست دارید شکلات تلخ بخورید.😍😋😉

استفاده از شکلات برای کاهش درد دوران قاعدگی

◀️کاچی : کاچی یک صبحانه بسیار مقوی و مفید برای دوران پریود است.

◀️غذاهایی با ادویه بالا : در این دوران در غذاهاتون از مقدار زردچوبه ، دارچین ،فلفل سیاه و زعفران بیشتری استفاده کنید. این ادویه ها دارای خواص ضد التهابی قوی هستند که می توانند در کاهش درد و التهاب این دوران موثر باشند.

◀️اگر جزو افرادی هستید که در این دوران بیشتر دچار مشکلات گوارشی می شوید حتما از عرق نعنا یا دمنوش نعنا استفاده کنید. نعنا با خاصیت ضد التهابی که دارد می تواند در کاهش مشکلات روده فوق العاده تاثیر گذار باشد.

◾️ تاثیر ورزش در کاهش درد دوران قاعدگی :

ورزش نیز در کاهش درد های قاعدگی بسیار موثر است. منظور از ورزش ،ورزش های سنگین نیست؛بلکه پیاده روی کوتاه روزانه ، یوگا می تواند موثر باشد.

ساده ترین راه این است که دراز بکشید و پاهای خود را بالا برده و به دیوار تکیه دهید. این عمل می تواند در کاهش درد شکم اثر گذار باشد.

تاثیر ورزش در دوران قاعدگی

◾️نکات مهم در سبک زندگی

✔️از شست و شو با آب سرد برای طهارت و حمام و شست و شوی اضافه در دوران پریود تا حدامکان خودداری کنید.

✔️از نشستن و راه رفتن پابرهنه بر روی کفپوش های سرد مثل سرامیک و سنگ پرهیز کنید.

✔️از پوشیدن لباس های کوتاه که روی ناحیه کمر و پهلوها را نمی پوشانند اجتناب کنید، حتی در دوره قاعدگی علاوه بر لباس معمول این ناحیه را با شال نازکی به آرامی و بدون ایجاد فشار ببندید.

✔️از پوشیدن شلوارهای تنگ بپرهیزید، زیرا خونرسانی به تخمدان و رحم را کاهش می دهد.

✔️در این دوران تا می توانید استراحت کنید.

✔️سعی کنید از محیط های استرس زا دوری کنید.

🌟در پایان توصیه می شود :

▫️اگر درد قاعدگی شما همراه با خونریزی شدید است.

▫️اگر درد قاعدگی همراه با پریود های نامنظم است.

▫️اگر مسکن ها تاثیرگذار نیست.

حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

امیدواریم اطلاعات مفیدی رو خدمت شما دوستان گرامی اراءه کرده باشیم.

شما برای کاهش درد قاعدگیتون چیکار می کنید؟خوشحال میشیم تجربیاتتون با زرین بانو به اشتراک بگذارید!

منتظر کامنت های پر مهرتون هستیم.😊

سلامت و تندرست باشید.

#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش زندگی
#سایتی-برای-خانواده-ایرانی

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

توجه : تمامی مطالب موجود در بخش سلامت و پزشکی زرین بانو ، فقط جنبه ی اطلاع رسانی و آگاهی دارد و نباید جایگزین تجویز پزشک تلقی شود.
امتیاز شما

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا