شیرینی های عید نوروز
خواص میوه و سبزیجاتسلامت

خرمالو | خواص خرمالو | مضرات خرمالو

انواع دسر برای رمضان

به نام خدا، دوستان و همراهان نازنین مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام، در بخش سلامت مجلمون قصد دارم شما عزیزان رو با یک میوه ی پاییزی بسیار پر خاصیت بیشتر آشنا کنم، این میوه چیزی نیست جز خرمالو

خواص خرمالو

شما چی خرمالو دوست دارید؟ یا مثل من بیشتر عاشق درختش هستید؟😄🙈 می دونید خرمالو چقدر خاصیت داره؟ دعوت می کنم در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری از این میوه ی پرخاصیت کسب کنید.

میوه ی خرمالو چیست ؟

میوه ی خرمالو که نام آن ترکیبی است از دو واژهٔ خرما و آلو گونه های مختلفی دارد مانند خرمالوی ژاپنی ،خرمالوی آمریکایی ،خرمالوی سیاه، خرماندو

از سرتاسر وب

میوه بسیاری از گونه‌های خرمالو خوراکی می‌باشد؛ رنگ آن‌ها از نارنجی و زرد روشن تا نارنجی و قرمز تیره متفاوت است و قطر آن‌ها بنابر گونه بین ۲ تا ۸ سانتیمتر است. معمولاً پس از چیدن کاسه گل همراه با میوه باقی می‌ماند. شکل خرمالو براساس گونه آن ممکن است کروی یا شبیه بلوط باشد. آن‌ها دو گونه گس و غیر گس دارند: میوه‌های گس تا قبل اززمان پخته شدن گس هستند و هنگامی که می‌رسند شیرین و نرم می‌گردند.

گونه‌های غیر گس زمانی‌که کال هستند کمتر گس می‌باشند و حالت گسی خود را خیلی زودتر از دست می‌دهند؛ آن‌ها در حالت رسیده سفت می‌باشند. حالت گسی این میوه را می‌توان طی چند روزبا قرار دادن آن در معرض نور خورشید در سرما از بین برد؛ به این فرایند رسیدن میوه می‌گویند. خرمالو را می‌توان به شکل خام یا در غذا استفاده کرد. نوع غیر گس آن برای خوردن به شکل خام بهتر است.

خرمالو سرشار از ویتامین آ و بتاکاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین‌های ب۱، ب۲، ب۳ و ث می‌باشد. در ضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است.

خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی‌های خون می‌شود.

اسیدهای موجود در خرمالو عبارتند از:

اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک. سلولز موجود در خرمالو به‌طور نسبی کم است و از این نظر هضم آن آسان‌تر می‌باشد.

پوست خرمالو دارای مقدار کمی تانن می‌باشد که گاهی ممکن است موجب یبوست شود.

خواص خرمالو

خواص خرمالو : 

در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص خرمالو شرح داده می شود.

1-خرمالو و دستگاه گوارش

خرمالو سرشار از فیبر محلول در آب و یک نوع ملین طبیعی است .بنابراین برای افرادی که دچار یبوست هستند می تواند بسیار مفید باشد. همچنین خرمالو باعث بهبود هضم غذا شده و در درمان زخم معده مفید می باشد. پاکسازی دستگاه گوارش از دیگر خواص خرمالو است.

2-خرمالو و سلامت قلب

مقادیر بالای پتاسیم موجود در خرمالو باعث کاهش فشار خون بالا می شود. همچنین مواد مغذی و فیبر موجود در آن می تواند به کاهش چربی و کلسترول بالای خون کمک کند.

بنابراین خرمالو می تواند با کاهش فشار خون و کاهش کلسترول سلامت قلب شما را تضمین کند.

خواص خرمالو

3-خرمالو ودرمان کم خونی

یکی از مواد معدنی موجود در خرمالو مس می باشد؛مس می تواند با افزایش گلبول های قرمز خون ، کم خونی را درمان کند.

4-خرمالو و درمان سنگ کلیه

خرمالو میوه ای ادرار آور است.

همچنین پتاسیم و کلسیم موجود در آن به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل کرده و مثانه و کلیه را پاکسازی می کند. از این رو برای درمان بیماری های کلیه و سنگ کلیه بسیار مفید است.

خواص خرمالو

5-خرمالو ضد سرطان است.

خرمالو غنی از آنتی اکسیدان های مانند لیکوپن ، بتاکاروتن و فلاونوئید فیزیتین می باشد که با خنثی کردن رادیکال های آزاد آسیب رسان ، نقش مهمی برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها ایفا می کند.

بنابراین از خوردن این میوه ی شگفت انگیز نارنجی غافل نشوید.

6-خرمالو و سلامت چشم ها

خرمالو سرشار از ویتامین A و ولیکوپن است که برای تقویت بینایی و حفظ سلامت چشم ها بسیار مفید بوده و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد.

توصیه می شود اگر فعالیت چشمی زیادی دارید حتما خرمالو و دیگر میوه جات نارنجی رنگ مانند هویج را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

7- خرمالو و افسردگی

خرمالو سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها ،ویتامین ها و مواد معدنی است که با بهبود خلق و خو باعث کاهش استرس و اضطراب شده و خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی خواصی که گیاه شیرین بیان میتواند بر بهبود افسردگی و همینطور بهبود بیماری های اعصاب و روان داشته باشد روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص شیرین بیان برای اعصاب و روان

8- خرمالو و افزایش سیستم ایمنی بدن

آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در خرمالو می تواند باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شده و خطر ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی در فصول سرد سال و همچنین بیماری های عفونی را کاهش دهد.

همچنین خرمالو به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم فراوان بسیار انرژی زا است.و مصرف آن برای افرادی که فعالیت بدی زیادی دارند مانند کودکان و ورزشکاران بسیار مفید است.

خواص خرمالو

9-خرمالو و درمان کبد چرب

آنتی اکسیدان های موجود در خرمالو نقش بسیار مهمی در سم زدایی و سلامت کبد دارد و می تواند برای درمان کبد چرب موثر باشد.

10-خرمالو و تناسب اندام

کربوهیدرات، فیبر و پروتئین موجود در خرمالو می تواند باعث کاهش اشتها شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید باشد.

البته اگر نیم ساعت قبل از غذا خورده شود تا علاوه بر کاهش اشتها و پرخوری به هضم راحت غذا نیز کمک کند.

برای کاهش وزن از مصرف خرمالو در وعده ی صبحانه نیز غافل نشوید.

در غیر این صورت قند فراوان خرمالو حتی می تواند باعث افزایش وزن شود.

◾️خرمالو و زنان باردار

خرمالو به دلیل داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای زنان باردار بسیار مفید است.

◀️ آهن موجود درآن برای رفع کم خونی در این دوران بسیار مفید است.

◀️ کلسیم موجود در خرمالو برای استحکام استخوان های جنین مفید است.

همچنین خرمالو برای رشد سریع سلول های جنین و جلوگیری از نقایص لوله عصبی در نوزادان مفید می باشد.

خواص خرمالو

◾️ خرمالو و کودکان

خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامین‌های B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارد؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید می باشد.

◾️خرمالو و سلامت پوست

مصرف خرمالو به دلیل داشتن انواع آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی ، چه به صورت خوراکی و چه به صورت ماسک برای پوست بسیار مفید است و باعث جوان سازی پوست ،حذف سلول های مرده ی پوست،رفع چین و چروک ،شادابی و درخشندگی پوست و همچنین رفع لکه های پوستی و جوش صورت می شود.

✔️ماسک خرمالو :

برای برخورداری از خواص خرمالو بر پوستتان می توانید از ماسک خرمالو استفاده کنید.به این صورت که یک عدد خرمالو را پوست بگیرد و گوشت آن را له کنید و سپس روی صورت خود بمالید.و بعد از 20 دقیقه با آب خنک بشویید.شاهد تاثیر آن خواهید بود.

🚫هشدار : قبل از استفاده از هر نوع ماسکی بر روی صورت ،مقدار کمی از آن را روی پوست دستتان امتحان کنید تا از نداشتن حساسیت به آن اطمینان حاصل کنید.

◾️خرمالو و سلامت مو

ویتامین ها و مواد مغذی موجود در خرمالو برای مو نیز بسیار مفید است و باعث می شود موهای سالم و پر پشت و بدون شوره داشته باشید. همچنین خرمالو در رشد سریع مو ها نیز بسیار موثر است.

◾️برگ خرمالو

برگ درخت خرمالو سرشار از فلاوونوئیدها است که این ماده ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن است. همچنین خاصیت آنتی هیستامین داشته و واکنش های آلرژیک ،سرفه و التهاب را در پوست کاهش می دهد.برای این منظور می توانید برگ درخت خرمالو را مانند چای دم کرده و میل کنید.

◾️دانه ی خرمالو

کوبیده دانه خرمالو می‌توان سنگ مثانه و کلیه را دفع کند. به این منظور دانه را کمی حرارت داده سپس خرد نموده و مانند قهوه دم کرده میل کنید.

همچنین کوبیده هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط کرده در یک بطری ریخته سر آن را محکم ببندید و در آب جوش به مدت یک ساعت جوشانده، سپس از این روغن می‌توان برای دردهای کمر، مفاصل و نقرس استفاده کرد.

خواص خرمالو

❌مضررات خرمالو

1-مصرف خرمالو ممکن است در بعضی از افراد باعث ایجاد آلرژی و حساسیت شود.

2-از آنجایی که خرمالو باعث کاهش فشار خون می شود.افرادی که فشار خون پایینی دارند در مصرف آن زیاده روی نکنند.

3-افراد دیابتی در مصرف خرمالو احتیاط کنند.

4-هرگز ناشتا خرمالو نخورید؛زیرا تانین موجود در آن باعث مشکلات گوارشی ، درد شکمی و اسهال می شود.

5-از مصرف پوست خرمالو اجتناب کنید.ممکن است باعث ایجاد سنگ معده شود.

6-در مصرف خرمالو زیاده روی نکنید و اعتدال را رعایت کنید.مصرف روزانه 1-2عدد خرمالو مشکلی ایجاد نمی کند.

7- مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین برای خوردن انتخاب شود.

خواص خرمالو

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی خواص میوه عناب و فوایدی که میتواند برای بدن داشته باشد روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص و فواید عناب برای بدن

امیدوارم اطلاعات مفیدی رو درباره ی این میوه ی پرخاصیت کسب کرده باشید و با قرار دادن آن در رژیم غذایی خود و خانواده از خواص آن بهرمند شوید.

سلامتی و تندرستی شما آرزوی قبلی ماست.

شاد و پیروز باشید.

#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش سلامت
#سایتی برای تمام بانوان ایران زمین

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

12345
امتیاز ۰ از ۵ ۰ رای

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا