متفرقه

درمان شقاق مقعدی در کودکان و عوارض این بیماری برای کودک

شقاق در کودکان و نوزادان یا فیشر مقعد یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش است که ممکن است کودک شما را در هر سنی حتی نوزادی درگیر نماید. شقاق بیماری مزمن و دردناکی است که باید هرچه سریعتر در کودکان درمان شود، زیرا در غیر این صورت گسترش یافته و یا عفونی می شود.

درمان شقاق مقعدی در کودکان و عوارض این بیماری برای کودک

شقاق به ایجاد ترک عمیق در دیواره مقعد اطلاق می شود، که طبیعتاً درد بسیاری را برای بیمار به همراه دارد، به گونه که فرآیند معاینه را تحت تاثیر خویش قرار می دهد. این زخم در ناحیه ای حساس از بدن قرار دارد، که امکان عفونی شدن آن بسیار زیاد است.

پس از اطلاع از وجود بیماری هرچه سریعتر باید برای درمان شقاق مقعدی در کودکان درمان اقدام نمود زیرا این بیماری برای کودکان بسیار آزاردهنده است.

 علل شقاق یا فیشر مقعدی در کودکان

از مهمترین  عللی که به شقاق در کودکان ایجاد می شود، می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

  • یبوست و اسهال مداوم و مزمن
  • عدم رعایت بهداشت
  • استفاده از دستمال های خشک و خشن رفتار کردن با مقعد
  • عدم تحرک
  • مصرف غذاهای ناسالم و فاقد فیبر کافی

لازم است بدانید که برخی از کودکان به دلیل داشتن به برخی موارد غذایی یا پروتئین ناشی از حیوانات مانند پروتئین گاوی ممکن است دچار حساسیت شده و مقعد آنها زخم شود.

تشخیص شقاق یا فیشر مقعدی در کودکان

برای درمان شقاق مقعدی در کودکان نیاز به معاینه توسط پزشک است که معمولاً از روش معاینه چشمی و انگشتی استفاده می شود، زیرا ترک با چشم قابل مشاهده است. اما از آنجایی که بیمار درد بسیار زیادی را متحمل می شود، معمولاً اجازه این عمل را به پزشک نمی دهد، در نتیجه پزشک با استفاده از بی هوشی یا بی حسی مقعد را مورد معاینه قرار می دهد.

بهترین روش درمان شقاق مقعدی در کودکان

روش درمان شقاق مقعدی در کودکان

اغلب درمان شقاق مقعدی در کودکان با روش‌های ساده و خانگی قابل بهبود است. این روش‌ها شامل تغییر در رژیم غذایی، تحرک کودک و پماد برای درمان شقاق است که می تواند به رفع و درمان این عارضه کمک نماید. اما در صورتی که با درمان های خانگی عارضه بهبود نیافت، لازم است درمان های جدی تر را به تعویق نیاندازید. در مرحله بعدی ممکن است پزشک مصرف دارو و پماد و یا حتی جراحی را پیشنهاد نماید که عارضه و مشکلات خاص خود را دارد.

اما درمان شقاق با لیزر بهترین و نیز موثر ترین روش درمانی است که پیشنهاد می شود، این روش می تواند بدون عارضه نواحی آسیب دیده را ترمیم نماید و کودک شما را برای همیشه از این بیماری خلاص نماید. از مزایای استفاده از لیزر به این شرح است :

  • بدون درد و خونریزی
  • بدون نیاز به بستری کودک
  • در مدت زمان کمتر از یک ساعت
  • بدون عوارض بعدی
  • دوره نقاهت کوتاه
  • درمان قطعی

دیگر روشهای درمان شقاق کودکان در خانه

هدف از درمان این بوده که از عبور مدفوع نرم به طور منظم با حداقل فشار اطمینان حاصل شود. این کار را می توان در درجه اول با موارد زیر انجام داد:

  • اطمینان از مصرف خوب و منظم مایعات
  • تشویق کودک به داشتن یک رژیم غذایی متعادل که حاوی مقدار زیادی میوه است
  • استفاده از ملین. موویکول رایج ترین ملین مورد استفاده است اما سایرین ممکن است شامل لاکتولوز یا سنوکوت باشند.

موویکل

موویکل رایج ترین ملین است که برای از بین بردن شقاق کودکان توصیه می شود. موویکول برای بزرگسالان نیز موجود است و در حالی که این نسخه ممکن است در برخی از نوجوانان استفاده شود، ضروری است که فقط موویکل کودکان (موسوم به موویکل اطفال) به کودکان داده شود. موویکل نوعی ملین “Macrogol” نامیده می شود. این بدان معنی است که با جذب آب به نرم شدن مدفوع کمک می کند. موویکل را می توان در درازمدت به عنوان «دوز نگهدارنده» (یعنی دوز معمولی که هر روز داده می شود) یا در کوتاه مدت برای رفع یبوست با افزایش دوز تجویز کرد. با مراجعه به پزشک به شما توصیه خواهد شد که چه دوزهایی را به کودک خود بدهید. موویکل به صورت پودر در یک کیسه عرضه می شود. پودر باید قبل از مصرف با نوشیدنی مخلوط شود.

لاکتولوز

لاکتولوز یک قند ترکیب شده است و با لاکتوز آن را اشتباه نگیرید(لاکتوز قند موجود در شیر است). لاکتولوز جذب نمی شود اما در عوض از معده و روده کوچک عبور کرده و به روده بزرگ (کولون) می رود. لاکتولوز آب را به روده بزرگ می کشد و مدفوع را نرم می کند. با این حال، لاکتولوز باید در فواصل منظم در طول روز (معمولاً دو یا سه بار در روز) همراه با غذا داده شود.

سنوکوت

ماده فعال موجود در سنوکوت مشابه مواد موجود در آلو و انجیر است. Senokot متفاوت از لاکتولوز عمل می کند. سنوکوت به جای نرم کردن مدفوع، روده را منقبض می کند و مدفوع را به سمت جلو می برد. این معمولاً شش تا ده ساعت پس از مصرف سنوکوت اتفاق می‌افتد، بنابراین، اگر به کودک شما قبل از خواب سنوکوت داده شود، معمولاً بعد از صبحانه مدفوع می‌کند.

عوارض شقاق یا فیشر مقعدی در کودکان

شقاق در کودکان ممکن است، با عوارض همراه شود. این بیماری آزار دهنده، مهلک و کشنده نیست اما می تواند به شدت زندگی کودک را تحت تاثیر خویش قرار دهد. یکی از مهمترین موضوعات درد شدید کودک است که می تواند تحمل آن را سخت کرده و حتی موجب می شود، کودک از اجابت مزاج خودداری نماید، که خب این امر می تواند بیماری های دیگری را به دنبال داشته باشد. به علاوه ابتلا به این بیماری می تواند تاثیرات منفی بر روحیه کودک شما داشته باشد. پس در صورت بروز هر یک از نشانه ها آزار دهنده هر چه سریع تر برای درمان شقاق مقعدی در کودکان اقدام نمایید.

رابطه بین شقاق مقعدی در کودکان و یبوست

کودکانی که شقاق مقعدی دارند اغلب یبوست دارند. یبوست زمانی اتفاق می افتد که است که کودک کمتر از حد معمول مدفوع می کند، به طوری که قسمت پایینی روده پر از مدفوع و بیش از حد کشیده می شود. این امر می‌تواند برای کودکان مشکل در اجابت مزاج مشکل ایجاد کند و می‌تواند منجر به نشتی مدفوع از رکتوم و در نتیجه کثیفی لباس زیر آنها شود. مدفوع نیز ممکن است سفت یا شل باشد.

منبع: cliniczarei.com

امتیاز شما

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا