متفرقه

درخواست طلاق توافقی

متاسفانه امروزه رایج ترین نوع طلاق در جامعه طلاق توافقی است که پس مراجعه به شعب تخصصی خانواده در دادگاه متوجه میشویم حجم زیادی از پرونده ها، طلاق توافقی میباشد که اکثر قضات و مدیران دفاتر از این موضوع ناراحت بوده و تمایل دارند شعبی خاص در دادگاه خانواده تشکیل شود که کار تخصصی آنها دعاوی طلاق توافقی باشد.

درخواست طلاق توافقی

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوجین با توافق هم بر سر حقوق یکدیگر اقدام به جدایی میکنند برای مثال زوجه در موضوع مهریه رضایت میدهد که بخشی از مهریه خود را ببخشد و زوج قبول میکند تا مقداری از آن را بدهد، یا بر سر حضانت فرزند خویش توافق میکنند که حضانت با کدام یک از طرفین باشند، پس از این توافقات ابتدایی به دادگاه مراجعه کرده و پس از مراجعه به واحد مشاوره و ثبت توافقات خویش شعبه دادگاه با دیدن اوراق پرونده اقدام به صدور رای مینماید.

وکیل خانواده گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی طلاق توافقی، مراحل آن، مزایا و همچنین مشکلات آن می پردازد.

طلاق توافقی

طلاق توافقی همانطور که از نام آن پیداست توافق برای جدایی با شروط مورد موافقت واقع شده بین زن و شوهر می باشد. در واقع در طلاق توافقی مانند طلاق به درخواست زوجه و یا طلاق به درخواست زوج، دیگر نیازی به اثبات شرایط عسر و حرج یا شروط مندرج در سند نکاح یا اثبات شرط ضمن عقد نیست بلکه زن و شوهر هر دو خواهان جدایی می باشند و بر مسائل حقوق خانوادگی مثله مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ایام زوجیت ، حضانت فرزند یا فرزندان مشترک ، نفقه آنان ، نحوه ملاقات فرزندان صغیر ، جهیزیه و سایر امور توافق می نمایند.

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر اکنون به نکاتی پیرامون طلاق توافقی اشاره می کند و به توضیح آن می پردازد:

اگر زن و شوهر با یکدیگر توافق نمایند که به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند هم در زمان تنظیم دادخواست هم در جریان تشکیل پرونده تا اخذ گواهی عدم امکان سازش و هم در هنگام مراجعه به دفتر خانه طلاق و امضاء سند طلاق باید مشترکاً حضور داشته باشند یا اگر وکیل اخذ نموده اند تا انتها هر دو وکیل باید حضور داشته باشند . چنانچه در هر مرحله یکی از طرفین علیرغم امضاء دادخواست یا اخذ گواهی عدم امکان سازش ، از ادامه کار منصرف شود، طلاق به ثبت نمی رسد و تمام شروطی که توافق شده نیز از بین می رود و به حالت اول باز میگردد .

بسیاری از زوجین هنگام تنظیم شروط ، دچار اشتباه می شوند و هر شرطی را جداگانه اجرا یا ساقط می کنند این در حالی است که این روش اشتباه است بسیاری از زوجین هنگام تنظیم شروط ، دچار اشتباه می شوند و هر شرطی را جداگانه اجرا یا ساقط می کنند این در حالی است که این روش اشتباه است مثلاً معمولاً برای زوجه ، حضانت فرزند مشترک که به وی سپرده شود بسیار دارای اهمیت می باشد و معمولاً مادران حاضر هستند مهریه و نفقه و سایر حقوق زوجیت را به شوهر خود بذل کنند اما حضانت فرزند مشترک را حتی بعد از اتمام دوره حضانت خویش و در زمانی که حضانت به عهده پدر است را دریافت کنند لذا غافل از این نکته هستند که حضانت ، هم حق و هم تکلیف پدر و مادر می باشد و اگر مثلاً پدری ، حضانت را به همسرش ( یعنی مادر بچه ) واگذار کند می تواند هر وقت که بخواهد ازسپردن حضانت امتناع کند و دوباره فرزندش را پس بگیرد زیرا تکلیف ، ساقط شدنی نیست .

مهریه در طلاق توافقی

اجرا گذاشتن مهریه قطعا از حقوق عرفی، شرعی و قانونی زن است. این حق زمانی جدی گرفته می شود که زوجین در زندگی مشترک دچار تنگنا هایی می شود و متاسفانه زندگی آن ها به سمت انواع طلاق (طلاق عاطفی، طلاق توافقی و..) می رود.

مهریه طلاق توافقی

مهریه مال معین و یا چیزی است که در عقد نکاح بر ذمه مرد قرار می گیرد و در صورت مطالبه زن، وی مکلف به پرداخت آن می باشد. شرایط مهریه در طلاق توافقی یکی از موضوعاتی است که طرفین ، با بذل و بخشش یا هم گرفتن آن مسیر توافقی را طی می کنند و تعیین تکلیف وضعیت مهریه در این وضع دارای اهمیت فراوانی است که گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این قسمت به بررسی این موضوع می پردازد:

اگر بین زن و شوهر نزدیکی کامل واقع شده باشد تمام مهریه به زن (زوجه) تعلق می گیرد و دیگر این توافق آن هاست که راستای طلاق توافقی چه تصمیمی در مورد آن اتخاذ کنند. اما اگر بین زوجین زناشویی واقع نشده باشد تا قبل از طلاق زن می تواند همه مهریه را مطالبه کند و فقط در زمان طلاق است که زن مستحق نصف آن خواهد بود لذا در این جا نیز علی رغم این که بر طبق قانون و شرع، زن مستحق نصف مهریه است بستگی به توافق زوجین دارد که بخواهند در راستایطلاق توافقی و مهریه چه تصمیمی در خصوص آن بگیرند. اعم از این که زوجه غیر مدخوله (باکره) بخواهد مهریه استحقاقی را ببخشد و یا با توافق دریافت کند.

اگر زوجه در هنگام ثبت طلاق توافقی دوشیزه (باکره) و یا این که یائسه باشد طلاق قابل رجوع نیست اما اگر رجعی باشد در ۳ ماه عده مرد می تواند به زن رجوع کند و به حالت زوجیت باز گردند اما طلاق های توافقی از نوع خلعی است یعنی این که زن چیزی از مهریه و یا غیر آن را و لو اندک به زوج می بخشد.

مزایای طلاق توافقی

حال به برخی از مزایای طلاق توافقی اشاره می کنیم:

  • عدم تشکیل پرونده‌های متعدد در دادگستری
  • جلوگیری از رجوع مکرر زوجین به محل دادگستری
  • دخالت طرفین در طلاق و صدور گواهی‌ عدم سازش
  • کوتاه بودن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق
  • مدت‌دار بودن این گواهی در عرض ۳ ماه که سبب حفظ دوام عقد نکاح است در حالی‌که در حکم طلاق، که بدون مدت اجرایی است هر لحظه دوام زندگی تهدید می‌شود.
  • درگیری کمتر و کاهش تنش بینابین خانواده‌های زوجین
  • احتمال رجوع بیشتر زوجین در آینده به یکدیگر و تشکیل مجدد زندگی مشترک به دلیل مورد ششم
  • کاهش استرس فرزندان

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله طلاق توافقی را بررسی کرد و به توضیح مجموعه شرایط قانونی آن پرداخت. وکلا همیشه توصیه می کنند اگر خواستار طلاق توافقی هستید از یک وکیل خانواده متخصص و مجرب در این امر بهره بگیرید تا ایشان با تجربه و اطلاعات حقوقی کافی خود از اختلافات و مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کند. شما می توانید برای مشاوره پیرامون طلاق توافقی و بهره گیری از وکیل خانواده گروه وکلای دیده بان حقوق امیر با شماره  0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس گرفته و پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

امتیاز شما

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا