گل و گیاه

شرایط نگهداری از نخل اریکا در منزل | بیماری های نخل اریکا

با سلام خدمت همراهان همیشگی مجله اینترنتی زرین بانو ، امروز در بخش آموزش نگهداری از گل و گیاه ، با معرفی یک نخل بسیار محبوب و البته بسیار مفید همراه شما هستیم. با معرفی نخل اریکا همراه زرین بانو باشید …

نگهداری از نخل اریکا

نخل اریکا چیست ؟

نخل اریکا با نام علمی Dypsis lutescens که با نام هایی همچون نخل پروانه ای ، نخل زرد یا طلایی هم شناخته میشود یکی از نخل های خانواده ی اریکاها می باشد که بومی مناطقی از جزیره ی ماداگاسکار در قاره ی آفریقا می باشد . این گیاه بسیار زیبا در طبیعت رشدی تا 6 متر را تجربه می کند و هر برگ آن امکان قدکشیدن 2 تا 3 متر را پیدا خواهد کرد . با توجه به تجارت بالایی که برگهای این گیاه دارد این گیاه در زمره ی گونه های در نزدیکی تهدید (Near-threatened species) قرار گرفته است .

این گیاه با توجه به مقاومت بالایی که در مکان های مختلف نگهداری از خود نشان داده است جزو گیاهان بسیار محبوب برای کاشت در باغچه مناطق گرم و استوایی و همینطور کاشت در گلدان در تمامی مناطق جهان می باشد .

برگهای بسیار زیبای این نخل که از هر ساقه بین 40 تا 60 برگ ممکن است خارج شود، در زمان خارج شدن و رو به بالا بودن شبیه بالهای پروانه می شوند که دلیل نامیدن این نوع نخل به نخل پروانه ای نیز همین موضوع می باشد .

بهترین گیاه برای تصفیه ی هوا :

بر اساس آخرین یافته های علمی این گیاه یکی از بهترین گیاه ها برای تصفیه هوا می باشد که قادر است بسیاری از هیدروکربن های مضر موجود در هوا را به خود جذب کند . از سویی دیگر این گیاه روزانه 1 لیتر آب از برگ های خود تبخیر می کند که کمک شایانی به مرطوب کردن محیط و بخصوص گلخانه ها می کند . همین می تواند دلیل آشکار برای نگهداری گسترده ی این گیاه در گلخانه های بزرگ مختلف شود .

نگهداری از نخل اریکا در خانه و آپارتمان :

این نخل، نخل بسیار زیبایی می باشد که با توجه به مقاومت بالای آن در مقابل عوامل محیطی و سرعت بالای وقف شدن با شرایط ، یکی از بهترین گزینه ها برای نگهداری در منزل ، آپارتمان و ادارات می باشد . در زیر به برخی از مهمترین موارد درباره ی نگهداری این گیاه خواهیم پرداخت

شرایط نگهداری از نخل اریکا :

خاک :

این گیاه با توجه به شرایط طبیعی رشد آن، نیاز به خاکی به زهکشی مناسب دارد . زهکشی مناسب به معنای خاکی هست که آب سریعتر از آن عبور کند و در آن برای مدت طولانی باقی نماند .

یکی از مواردی که وجود آن در خاک همواره سبب افزایش زهکشی خاک میشود، ماسه و سنگ ریزه است . ماسه نباید بسیار ریز باشه و باید حتما یکبار با الک بسیار ریز الک شود . سنگ ریزه ها هم سنگریزه های نیم سانتی متری 1 تا نیم سانتی متری مناسب می باشند .

تعویض گلدان نخل اریکا

همراه ماسه و سنگریزه ، خاک برگ و یا پیت ماس به اندازه ی 30 درصد میتونه مناسب باشه . همچنین 10 درصد خاک باغچه هم همراه با مواد بالا بریزید بسیار هم خوب هست .

با توجه به برگ های زیاد و زیبای گیاه خاک علاوه بر زهکشی خوب باید مقوی هم باشه . پس حتما از پیتماس هم استفاده کنید .

نکته : در انتخاب ماسه ی مناسب نیز یک نکته ی بسیار مهم وجود دارد . این نکته فقط حاصل تجربه هست و نمی دونم پایه ی علمی داره یا نه . اما ماسه ی سنگ شکن ماسه ی مناسبی برای گل و گیاه نیست . دقت کنید در این ماسه ها سنگریزه ها برش داده شدن و لبه های تیزی دارن .

در نتیجه سریعتر میتونن باعث آسیب رسوندن به ریشه ی گیاه بشن . در نتیجه ی همیشه سعی کنید ماسه ی رودخونه برای همه گیاهاتون تهیه کنید . اگه بتونید خودتون از رودخونه بردارید که بسیار هم عالی میشه .

تعویض گلدان :

بستگی به رشد گیاه داره . ممکنه هر دو سال نیاز مبرم به تعویض گلدان باشه . از ریشه های بیرون زده از کف گلدان و سفت شدن دیواره ی گلدان که ناشی از فشار ریشه ها هست میشه این موضوع رو متوجه شد.

نور :

گیاه نیازمند نور زیادی است . البته این نور نباید به صورت مستقیم به گیاه برخورد کنه و بهتره که فیلتری مثل شیشه پنجره بین گیاه و نور وجود داشته باشه . در فصول گرم تابستان ، بهتره که نور ظهر از پشت پنجره هم به گیاه نخوره چون ممکنه سبب سوختن نوک برگهای گیاه بشه .

نور مورد نیاز برای نخل اریکا

حتما شما هم با خودتون میگید که چطوره که گیاه تو آفریقا جلو ذل آفتابه ولی تو خونه ی ما باید نورش غیر مستقیم باشه ! خوب دلیلش مشخه ! نور تابیده شده در ایران زاویش با نور تابیده شده در جنوب آفریقا که همون ماداگاسکار باشه تفاوت داره و نور ما قویتره و سریعتر میسوزونه !! پس این نکته رو حتما در نظر بگیرید .

آب :

ابیاری را زمانی انجام دهید که خاک گیاه خشک شده باشد . گیاه هم به آبیاری زیاد حساس هست و هم به آبیاری کم ! قلق آبیاری گیاه رو خودتون با توجه به محیطی که گیاه رو نگه میداری یاد خواهید گرفت . با توجه به گلدان و عمقش به طور متوسط 5 سانت از بالای گلدان اگه خشک شد به گیاه آب بدید (گلدون های بزرگ که سطح بیشتری رو پوشش میدن این مقدار مشخصا باید بیشتر باشه)

گیاه اگه کم آب باشه ، خودشو اصطلاحا میندازه ! اگه پر آب باشه نوکه برگاش میسوزه .

نکته ی بسیار مهم دیگه در مورد نوع ابی هست که با اون آبیاری میکنید . این گیاه علاقه ی زیادی به آب اسیدی داره ! در نتیجه اگه از شیر آب خونگی برای آبیاریش استفاده میکنید حتما دقیق کنید که آب برای چند روزی ساکن در محلی قرار داده بشه تا حداقل کمی از املاح اون گرفته بشه . ممکنه بعد از آبیاری و بعد یه مدت دونه های سفید روی خاک ببینید که این نشونده ی قلیایی بودن خاک شما داره .

با توجه به اینکه این گل شدیدا به آب اسیدی علاقه داره ، بهتره در هر 3 بار آبیاری کمی اب لیمو تازه هم به آب این گیاه اضافه کنید و بهش بدید . این کار میتونه از خشک شدن نوک برگهای گیاه هم جلوگیری کنه .

اب دادن به نخل اریکا

هوا و تهویه :

گیاه به هوای مرطوبی نیاز داره و از این رو نباید در محیطی کاملا بسته قرار داده بشه . اگه کمی هوای تازه در روز بهش برسه بسیار سرحال تر خواهد بود .

آبپاشی با آبپاش هر روز یک بار هم برای این گیاه خیلی مناسب هست بخصوص در فصول گرم سال . در فصول سرد سال آبپاشی رو کم کنید و با توجه به هوای خونه ی خودتون اون رو تنظیم کنید .

مورد دیگه ای که میتونه به کسب رطوبت گیاه کمک کنه ، استفاده از سنگریزه در زیر گلدانی هست . زیر گلدانی رو با سنگریزه های درشت (خیلی درشت هم نه هااا ! یکم درشت که بشه گلدون رو گذاشت روشون) پر کنید و بعد آب رو داخل زیر گلدانی بریزید. دقت کنید که وقتی گلدون رو میزارید رو زیر گلدونی ، کف گلدون نباید با آب برخوردی داشته باشه . اگه برخورد کنه باعث باتلاقی شدن کف گلدون و در نتیجه فاسد شدن خیلی سریع ریشه ی گل میشه.

روش گفته شده به تامین روطبت گیاه در تمامی فصول کمک شایانی میکنه . (فصل تابستون علاوه بر این کار ، آبپاشی برگها واجبه)

دما :

گیاه چون بومی مناطق گرم و مرطوب هست ، هوای 15 تا 30 درجه مناسبترین دمای ممکن هست براش. دمای خیلی سرد سبب خشک شدن نوک برگ ها ، خیلی گرم هم ممکنه باعث افتاده شدن برگها بشه .

تغذیه و کوددهی :

درد فصل بهار تا اواسط پاییز هر ماه یکبار با کود NPK کامل تغذیه شود .

نگهداری و کود دهی به نخل اریکا

بیماری های نخل اریکا :

قهوه ای شدن نوک برگ ها :

قهوه ای شدن نوک برگها نشان از کم رطوبت بودن هوا و گرمای بیش از حد محیط هست.

زرد شدن برگها :

زرد شدن برگها دلایل زیادی داره اما از معمولترین دلایل اون میتونیم به قلیایی شدن خاک که در نتیجه ی استفاده از آب نامناسب هست اشاره کنیم. اب رو یا بزارید چند روز یه کناری بمونه و املاحش ته نشین بشه ، یا بجوشونیدش یا از آب چاه استفاده کنید .
زرد شدن همینطور میتونه به دلیل درگیر شدن گیاه با بیماری هم باشه .

تار عنکبوت و نقاط قرمز بسیار ریز رو و زیر برگ :

کنه ی عنکبوتی گرفته . از آبامکتین برای سمکشی استفاده کنید (داخل خونه نزنید ، ابامکتین بسیار سم خطرناکی هست و برای کودکان و حیوانات خانگی هم بسیار مضر هست . ) از کونفیدور هم میتونید استفاده کنید.

گیاه خودش رو انداخته :

در توضیحات هم اشاره کردم ، این مورد هم میتونه از آبیاری زیاد باشه ، هم آبیاری کم . هم از گرمای خیلی زیاد و هم از سرمای زیاد . شرایط محیطی گیاه رو بررسی کنید و هر کدوم از این موارد بود برطرفش کنید .

نقطه های سیاه روی برگهای گیاه :

دو دلیل برای نقطه های سیاه مایل به قهوه ای روی برگها وجود داره .

اگه نقطه ها کمی آبکی بودن، دورش حاله ی زرد یا خاکستری بود و کم کم به سیاهی رفته ، گیاه قارچ گرفته . این میتونه حتی به دلیل نامناسب بودن آبی باشه که به گیاه اسپری میکنید . ابی که اسپری میکنید رو حتما قبلش بجوشونید و بزارید خنک بشه بعد اسپری کنید .

برای رفع این مشکل باید گیاه با قارچ کش اسپری بشه . قارچ کش مانکوزوب رو در فاصله ی دو هفته بهش اسپری کنید خوب میشه .

اگه نه ، نقطه های سیاه شرایط بالا رو نداشتن، مشکل به خاطر آبی هست که گیاه رو با اون ابیاری می کنید . اب رو یا بجوشونید ، یا مدتی جایی نگه دارید تا املاحش تهنشین بشه . یا هنگام ابیاری بهش چند قطره اب لیمویه تازه بزنید . همینطور میتونید هر 45 روز یبار گیاه رو با هیومیک اسید ابیاری کنید.

لحظاتتون به کام
حق یارتون🙋

#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#گلخانه زرین بانو
#سایتی-برای-خانواده-ایرانی

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

12345
امتیاز ۰ از ۵ ۰ رای

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا