متفرقه

روش های جایگزین ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان به عنوان امن ترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته پیشنهاد خیلی از دندانپزشکان و متخصصین این حوزه است. اما در  برخی از شرایط استفاده از این روش برای بیمار امکان پذیر نمی باشد. در این صورت بیمار و دندانپزشک باید به دنبال روش های دیگری برای جایگزین ایمپلنت دندان باشند. روش های متنوعی وجود دارد که می توانند جایگزین دندان های از دست رفته باشند. در این مقاله به بررسی روش های دیگر جایگزینی دندان های از دست رفته خواهیم پرداخت. اگر جز آن دسته از افراد هستید که به هر دلیلی امکان کاشت ایمپلنت دندان را ندارید این مقاله می تواند شما را در انتخاب روش مناسب راهنمایی کند.

روش های جایگزین ایمپلنت دندان

بریج دندان

یکی از روش های  جایگزین بعد از ایمپلنت دندان، بریج دندان است. اگر یک یا حتی دو دندان مجاور یکدیگر را از دست داده اید، بریج یک راه حل فوق العاده است. آنها با اتصال روکش در هر دو طرف همانند دندان های طبیعی عمل می کنند. بریج که به عنوان بریج ثابت نیز شناخته می شود، یکی از مهم ترین و جدیدترین تکنیک ها برای کاشت دندان بدون ایمپلنت است. بریج یک دندان مصنوعی سرامیکی، مسی یا طلایی است که توسط دو دندان مجاور پشتیبانی می شود. در واقع، بریج توسط دو دندان کناری پشتیبانی می شود.

بریج دندان

برخلاف ایمپلنت های دندانی، این روش نیازی به قرار دادن پروتز در داخل لثه روی پایه ندارد. به عبارت دیگر، در روش بریج ثابت از دندان های کناری به عنوان پایه استفاده می شود و سپس بریج – که از سه دندان مصنوعی تشکیل شده است – روی دو دندان مجاور و دندان از دست رفته قرار می گیرد. در این مرحله، دندانپزشک باید یک قالب بسازد و از دندان شما تصویر بگیرد. برای اینکه یک قالب منحصر به فرد از دندان شما ایجاد شود، دندانپزشک باید قالب دندان شما را برای قالب گیری به لابراتور بفرستد.

انواع بریج دندان

بریج دندانی نیز از انواع مختلفی تشکیل شده است که شامل: بریج سنتی، بریج کنسول، بریج مریلند است. در این بخش به بررسی و توضیح انواع روش های بریج خواهیم پرداخت:

بریج سنتی

محبوب ترین راه برای جایگزینی ایمپلنت با فناوری بریج ثابت، از طریق بریج سنتی است. مواد مرسوم بریج شامل سرامیک است. یک دندان پر شده، دو یا چند روکش و یک بریج دندانی اتصال دهنده یک بریج دندانی معمولی را تشکیل می دهند. روکش ها همان چیزی هستند که یکپارچگی ساختاری بریج را حفظ می کنند.

بریج کنسول

از این روش در شرایطی استفاده می شود که در کنار دندان از دست رفته فقط یک دندان وجود داشته باشد. بریج کنسول روش است که یک دندان به عنوان پایه و نگه دارنده یا به اصطلاح اباتمنت قرار می گیرد.

بریج مریلند

بریج دندان مریلند نوعی پروتز دندان ثابت است که برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می شود. از پرسلن یا سرامیک ساخته شده و به دندان های مجاور چسبانده می شود. بریج های مریلند اغلب برای جایگزینی یک دندان از دست رفته استفاده می شوند، اما می توان از آنها برای جایگزینی چندین دندان نیز استفاده کرد.

مزایای و معایب بریج دندان

استفاده از روش بریج دندان در صورتی که بیمار نتواند از روش کاشت ایمپلنت دندانی استفاده کند گزینه مناسبی محسوب می شود. در این صورت استفاده از روش بریج دندان می تواند مزایا و معایبی داشته باشد که در این بخش به آن اشاره خواهد شد.

  • با گذاشتن بریج دندان می توانید از کنج شدن و انحراف دندان های سالم خود جلوگیری کنید.
  • عمل بریج دندان مدت کوتاهی طول می کشد تا کامل شود به همین دلیل مدت طولانی بدون دندان نخواهید بود.
  • کاشت بریج های دندانی نسبت به ایمپلنت هزینه کمتری دارند.
  • بریج دندانی ثابت از نظر ظاهری شبیه دندان های واقعی است.
  • به دلیل ماهیت این روش جایگزینی دندان، می‌توانید از داشتن دندان‌های زیبا بدون هیچ خطری برای سلامتی لذت ببرید.
  • بریج های ثابت نیاز به تمیز کردن کمتری نسبت به دندان مصنوعی دارند

بریج های دندانی دارای مزایای قابل توجهی هستند اما همانند روش های دیگر که بی نقص نیستند روش بریج دندان نیز بی عیب نیست در این زیر برخی از معایب بریج دندانی آورده شده است:

  • در صورت وجود دندان سالم در کنار دندان از دست رفته کاربرد دارد.
  • هنگامی که دندانپزشک برای اولین بار روکش موقت را اعمال می کند، روکش ها ممکن است شل شوند و اجازه دهند باکتری ها به داخل آنها نفوذ کنند.
  • تمیز کردن زیر می تواند چالش برانگیز باشد.
  • ممکن است لازم باشد که ساختار ساختاری دندان های نگهدارنده را تغییر دهد.
  • برای ترمیم چندین دندان از دست رفته، بریج های متعددی ممکن است مورد نیاز باشد.

دندان مصنوعی (پروتز متحرک)

پروتزهای متحرک (دندان مصنوعی) تنها گزینه موجود در گذشته برای جایگزینی دندان های از دست رفته بود. اشکالات متعددی مانند جابجایی قابل توجه، تداخل گفتار و کیفیت پایین به این تکنیک مرتبط بود. ممکن است متوجه شده باشید که افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند در تلفظ حروف خاص مشکل دارند. با این حال، استفاده از این شکل از کاشت دندان بدون ایمپلنت مزایایی نیز دارد، مانند توانایی جایگزینی سریع دندان های از دست رفته. علاوه بر این، ظرفیت بیمار برای خوردن و لبخند در ملاء عام با پروتز متحرک بازیابی می شود. انواع مختلفی از  دندان مصنوعی بر اساس تعداد دندان های از دست رفته وجود دارند.

دندان مصنوعی

انواع دندان مصنوعی

پروتزهای کامل

مجموعه کاملی از دندان‌های مصنوعی هستند که جایگزین تمام دندان‌های فک بالا یا پایین یا هر دو می‌شوند. پروتزهای کامل معمولاً زمانی استفاده می‌شوند که تمام دندان‌های طبیعی قوس از بین رفته باشند.

پروتزهای جزئی

از پروتزهای جزئی زمانی استفاده می شود که فقط برخی از دندان های یک قوس از بین رفته باشند. آنها از یک چارچوب فلزی تشکیل شده اند که از دندان های جایگزین متصل به آن پشتیبانی می کند. پروتزهای جزئی می توانند متحرک یا ثابت باشند.

پروتزهای تحت حمایت ایمپلنت

این پروتزها به ایمپلنت‌های دندانی متصل می‌شوند که با جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرند. پروتزهای دارای ایمپلنت در مقایسه با پروتزهای سنتی، تناسب پایدارتر و مطمئن تری را ارائه می دهند.

فلیپر دندان

فلیپر دندان که به عنوان پروتز جزئی نیز شناخته می شود، جایگزینی قابل جابجایی برای دندان های از دست رفته است. به طور معمول از رزین اکریلیک ساخته شده است و توسط گیره هایی که به دندان های مجاور متصل می شوند در جای خود ثابت می شود. فلیپرها اغلب به عنوان یک راه حل موقت در زمان انتظار برای تکمیل ترمیم دائمی مانند پل یا ایمپلنت استفاده می شوند.

آنها همچنین می توانند به عنوان یک راه حل طولانی مدت برای افرادی که کاندیدای مناسبی برای سایر انواع ترمیم دندان نیستند استفاده شوند. فلیپرها نسبتاً ارزان و  ساخت آن های بسیار راحت است و می توان آنها را مطابق با دندان های طبیعی بیمار سفارشی کرد. با این حال، آنها به اندازه سایر انواع ترمیم های دندانی بادوام نیستند و ممکن است نیاز به تعویض دوره ای داشته باشند. علاوه بر این، باله زدن گاهی اوقات می تواند باعث ناراحتی یا تحریک لثه شود.

مزایا و معایب فلیپر

مزایای فلیپر:

مقرون به صرفه بودن

فلیپرها یکی از مقرون به صرفه ترین گزینه ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند.

آماده سازی آسان

فلیپرها را می توان در یک بار مراجعه به دندانپزشک ساخته و نصب کرد.

استفاده راحت

فلیپرها سبک هستند و نیازی به سوراخ کردن یا جراحی ندارند.

قابل جابجایی

فلیپرها را می توان برای تمیز کردن یا نگهداری جدا کرد.

معایب فلیپر:

به اندازه گزینه های دیگر بادوام نیست

فلیپرها از اکریلیک یا پرسلن ساخته شده اند که به اندازه دندان های طبیعی قوی نیستند. اگر به درستی از آنها مراقبت نشود، می توانند بشکنند یا تراشه کنند.

به اندازه سایر گزینه ها ظاهری طبیعی ندارد

باله ها می توانند حجیم و غیرطبیعی به نظر برسند، به خصوص اگر از مواد با کیفیت بالا ساخته نشده باشند.

می تواند باعث تحریک لثه شود

فلیپر می تواند به لثه ها فشار وارد کند که می تواند باعث تحریک و التهاب شود.

می تواند بر گفتار تأثیر بگذارد

فلیپرها می توانند واضح صحبت کردن را دشوار کنند، به خصوص اگر به درستی نصب نشده باشند.

امتیاز شما

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا