پرورش و نگهداری از گل خورشیدی | نکات گلدهی مناسب
سلام خدمت تمامی همراه مجله خانوادگی زرین بانو ، در این پست از بخش نگهداری از گل و گیاه، گل بسیار زیبایی به نام گل خورشیدی معرفی خواهیم کرد . با ما همراه باشید …
گل خورشیدی چیست ؟
گل خورشیدی (Clivia miniata) گیاهی با برگهای همیشه سبز است که در مناطقی از آفریقای جنوبی به صورت خودرو رشد می کند . این گل ساقه نداشته و به صورت خوشه ای رشد می کند .
در نتیجه ی آن برگ هایی با رنگ سبز پررنگ و حداکثر نیم متر طول از خوشه جدا شده و گلهایی بسیار زیبا از وسط خوشه خارج می شود . گل گیاه می تواند رنگ های مختلفی که تلفیقی از قرمز ، نارنجی ، زرد و … هستند داشته باشد .
شرایط نگهداری از گل خورشیدی :
خاک :
خاک یکی از مهمترین موارد در رشد گیاهان است که عدم توجه به آن سبب آسیب جدی به گل و حتی از بین رفتن آن خواهد شد . خاک این گیاه مخلوطی از خاک برگ ، خاک باغچه و ماسه می باشد .
پیشنهاد من 30 درصد از هر مورد ، 5 درصد سنگ ریزه و 5 درصد ورمی کولیت می باشد .
آب :
گیاه در دوران گل دهی و زمانی که گل در حال رشد است به آب کافی نیاز دارد . در این مدت در صورتی که 3 تا 4 سانت از سطح خاک خشک شد اقدام به سیراب کردن گل کنید .
دقت کنید که پس از پایان گلدهی ، آبیاری را کمتر کنید ، برای مثال اگر قبلا هفته ای یک بار ابیاری می کردید ، پس از گلدهی 10 روز 12 روز یکبار آبیاری کنید .
آبیاری در فصول سرد سال باید کاهش یابد تا گیاه به خواب فرورفته و شرایط برای گلدهی در اواخر اسفند مهیا شود .
نور :
برای گلدهی خوب در فصول بهار و تابستان به نور کافی نیاز دارد . نور کافی می تواند نور پشت پنجره باشد . سعی کنید حداقل 5 ساعت نور کافی داشته باشد .
از قرار دادن گیاه در معرض نور مستقیم آفتاب خودداری کنید چرا که هم باعث سوختگی گل و هم سوختگی و در نتیجه بیماری در برگ ها می شود .
کود و تغذیه :
گیاه در فصل گلدهی به شدت به تغذیه نیازمند است . از این رو از اواسط اسفند ماه تا زمان گلدهی به صورت مرتب و دو هفته یکبار از کود npk با کد 12-12-36 استفاده کنید تا گیاه به خوبی تغذیه شود . استفاده ی کمتر از این مقدار امکان مصمومیت گیاه را بالا برده و ممکن است سبب از بین رفتن گیاه شود .
بعد از گل دهی و تا اواخر تابستان نیز هر ماه یکبار از کود سه بیست استفاده شود تا گیاه برای دوره بعدی گلدهی اماده شود .
در فصل زمستان کودی به گیاه داده نشود .
رطوبت :
به رطوبت متوسطی نیازمند است . بهترین کار قرار دادن ظرف آب در کنار گلدان می باشد . از آب پاشی به سمت گل خودداری کنید چون پژمرده شده و از بین خواهد رفت .
دما :
به دمای خنک بسیار علاقه دارد . از این رو بهتر است در تابستان به فضای باز منتقل شده و در سایه نگهداری شود . در زمستان بهتر است دما کمتر از 10 درجه نشود چون سبب کاهش احتمال گلدهی گیاه خواهد شد.
تعویض گلدان :
بعد از هر بار گلدهی توصیه می شود که خاک گلدان تعویض شود ، اما با توجه به امکان آسیب به ریشه گیاه ، بهتر است هر سال پس از گلدهی خاک های سطحی گیاه را با احتیاط بسیار تعویض کرد .
اما در صورتی که ریشه گیاه از زیر گیاه خارج شود باید گلدان با یک سایز بزرگتر تعویض شود .
گلدهی :
گلدهی این گیاه از اواخر اسفند ماه تا اواخر فروردین می باشد . برای گلدهی بهتر نیاز است که کوددهی مناسبی صورت گرفته ، دمای مناسب و نور مناسب به گیاه برسد .
بهتر است پس از گلدهی ، گل گیاه کنده شود تا برگ ها بهتر رشد کنند ، اما در صورتی که نیاز به استخراج بذر گل دارید ، باید گل به مدت 9 تا 10 ماه به همانصورت مانده تا بذر تشکیل شود .
تکثیر :
دو روش مرسوم برای تکثیر گیاه وجود دارد . یکی از روش ها که آسانتر نیز می باشد جداکردن پاجوش های 30 سانتی این گل می باشد . با جدا کردن پاجوش ها و کاشت آنها در گلدانی مناسب می توان به خوبی این گل را تکثیر کرد .
روش دیگر استفاده از بذر گیاه است .با توجه به اینکه گل خورشیدی در 4 سالگی به گل می نشیند ، فرایند کاشت بذر تا بالغ شدن گیاه 4 سال به طول می انجامد ، از این رو این روش رایج نمی باشد .
مشکل گل دادن خورشیدی :
دلیل اینکه گل خورشیدی گل نمیدهد ، موارد متعددی می باشد . تعویض گلدان در همان سال، نور ناکافی ، تغذیه ناکافی ، ابیاری ناکافی یا بیش از حد و … . با رعایت مواردی که در بالا گفته شد گیاه گل های بسیار زیبایی خواهد داد .
لحظاتتون به کام
یا حق🙋
#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#گلخانه من
#سایتی-برای-خانواده-ایرانی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹