طرز تهیه انواع دسر شب یلدا
زندگیپزشکی

ویروس کرونا چیست | راه های انتقال و پیشگیری از کرونای جدید چینی

به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام، امیدوارم حال و احوالتون حسابی خوب باشه. عزیزان این روز ها خبر هایی در رسانه های جمعی چون رادیو و تلویزیون و فضای مجازی مبنی بر شیوع ویروسی کشنده و همه گیر کرونا رو در کشور چین می شنویم و حتی مواردی از این بیماری در کشور های دیگر هم گزارش شده.

کرونا چیست و چه نشانه هایی دارد

امروز در بخش پزشکی زرین بانو بنا داریم شما عزیزان رو با ویروس کرونا ،علایم و نشانه های ویروس،راه های انتقال،درمان این بیماری و هر آنچه که لازم هست در این مورد بدونید آگاه کنیم. تا اطلاعات بیشتری رو در این زمینه کسب کنید. دعوت می کنم در ادامه با ما همراه باشید.

ویروس کرونا چیست؟

کرونا ویروس‌ها با نام علمی (Coronaviruses) خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که بیماری‌های مختلفی را از سرماخوردگی معمولی گرفته تا سندرم حاد و شدید تنفسی یا همان SARS (سارس) را شامل می شود.

کروناویروس‌ها دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را در انسان‌ها درگیر می‌کند و باعث ایجاد عفونت در بینی، سینوس‌ها یا گلو فوقانی می‌شوند.

معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد بیشتر است. کرونو ویروس‌ها که پس از راینو ویروس‌ها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی می‌شوند.

اگرچه کرونو ویروس‌ها بیشتر در حیوانات دیده می‌شوند، اما پنج نوع از آن‌ها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تشخیص اینکه علت بیماری کرونو ویروس باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که برخلاف راینو ویروس‌ها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو می‌کنند.

تاریخچه ویروس کرونا

در سال 2002 یک گونه شدیدتر این ویروس که تصور می‌شود از خفاش ناشی شده باشد، اپیدمی جهانی سارس را موجب شد که حدود ۸۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند.

تحقیقات نشان می‌دهد که کدهای ژنتیکی کرونا نزدیکی زیادی به ویروس سارس دارد.

عامل انتقال سارس و کرونا

کرونا 2019

از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ ویروس تازه‌ای در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرده که جان تعداد زیادی را گرفته‌ است.

این نوع کرونا ویروس قبل از این همه‌گیری در انسان دیده نشده بود.

ابتلای بیش از ۵۰۰ نفر به این ویروس تأیید شده و مواردی از ابتلا در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا مشاهده شده‌است.

کرونا برای اولین بار توسط لئو پون ویروس شناس در دانشکده بهداشت در چین رمزگشایی شد، او احتمال می‌دهد کرونا ابتدا در بدن یک حیوان ایجاد شده و سپس در انسان گسترش یافته است. هنوز مشخص نیست که ویروس کرونا تا چه اندازه می‌تواند کشنده باشد.

ویروس کرونا چگونه شیوع پیدا کرد؟

در مورد شیوع این بیماری، احتمال داده می شود گروه اول بیماران بستری، کارگر یا مشتریانی که در بازار عمده فروشی غذا‌های دریایی محلی بوده‌اند؛ در تحقیقات اولیه عنوان شده است که این ویروس از خفاش به انسان منتشر شده است و بسیاری بر این باورند که منبع اصلی ویروس سوپ خفاش مصرفی توسط مردم ووهان بوده است. بعد ها طی تحقیقاتی بیشتر، نشانه هایی از انتقال توسط پنگولین یا پولک پوست و همچنین مارها نیز کشف شد . اما تا این تاریخ (4 فروردین 99) هنوز منبع اصلی ویروس ناشناخته است .

علت نام گذاری ویروس به کرونا چیست؟

واژه “کروناویروس” از کلمه لاتین “corona” به معنی تاج یا هاله گرفته شده است.

این واژه به شکل عفونی ویروس که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده می‌شود، اشاره دارد که حاشیه‌ای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و شبیه تصویری از یک تاج سلطنتی یا تاج خورشیدی است.

علائم و نشانه های ویروس کرونا چیست؟

✔️در 14 روز ابتدایی ورود ویروس به بدن ممکن است هیچ علایمی از خود بروز ندهد.

❌ویروس کرونا در همان زمان نهفتگی نیز قابل انتقال و سرایت است.

از علایم اصلی این بیماری می‌توان به تب، سرفه، گلودرد ،سردرد ، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اشاره کرد. همچنین بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه ظاهراً بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده‌است.

بسته به میزان ابتلا به ویروس، سرفه، عطسه یا لرزش دست از مشخص‌ترین علائم این ویروس هستند.

افراد در معرض خطر کدام اند؟

ویروس کرونا به همه ی افراد جامعه قابل انتقال است.

افرادی که هم‌زمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس‌ ها هستند.

نکته مهم در مورد کودکان این است که هرچند ممکن است کودکان با درصد بسیار کمتری به این بیماری دچار شوند اما ناقلانی بالقوه برای این ویروس هستند و میتوانند ویروس را به راحتی به بزرگترها منتقل کنند.

راه های انتقال ویروس کرونا

ویروس کرونا از حیوان به انسان منتقل شده است. ولی فعلا اطلاعات کاملی در مورد نحوه انتقال این بیماری و نوع حیوان در دست نیست.

روش‌های انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوانزا از طریق سرفه و عطسه می باشد.

کرونا همچنین با دست زدن به چیزی که فرد آلوده لمس کرده قابل انتقال است. در برخی موارد پرستاران هم از طریق زباله‌های عفونی بیماران مبتلا به این ویروس آلوده شده‌اند.

درمان ویروس کرونا

فعلا قرص یا واکسنی برای این بیماری ساخته نشده است. با این حال دانشمندان در تلاش اند با تحقیقات بیشتر در این زمینه به زودی واکسن این ویروس را تهیه و در اختیار مردم قرار بدهد.

متخصصان توصیه می‌کنند که در این باره مراقبت‌های بیشتری انجام شود. اگر علائم بدتر از سرماخوردگی است، حتما باید به پزشک مراجعه شود.

◀️پزشکان می‌توانند با تجویز داروی درد یا تب، علائم را تسکین دهند.

◀️ دستگاه بخور یا دوش گرم می‌تواند به گلو درد یا سرفه کمک کند.

◀️نوشیدن مایعات زیاد، استراحت و خواب کافی تا حد امکان همچنین می‌تواند در درمان این ویروس موثر باشد.

ماسک برای جلوگیری از کرونا ویروس

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

متخصصان توصیه می کنند:

◀️مردم از تردد در مکان های عمومی پر جمعیت خودداری کنند. به طور کلی در بسیاری از کشورهای جهان توصیه ی اکید شده است که جز موارد ضروری از خانه خارج نشونید . کمپین #از_خانه_خارج_نشوید همزمان با عید نوروز در ایران نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفت هرچند چون تمامی کشورهای دنیا افرادی خوشگذران و نادان نیز پیدا میشوند که هشدارهای شدید مقامات بهداشتی را رعایت نکرده و سبب افزایش همه گیری این ویروس میشوند.

◀️از دست دادن روبوسی و نزدیک شدن به افراد خودداری کنند.

◀️از ماسک های فیلتر دار استفاده کنند. استفاده از ماسک های بدون فیلتر نیز در صورتی که فاصله ی مقتضی با افراد رعایت شود توصیه می شود.

برای آشنایی با انواع ماسک فیلتر دار به لینک مقابل مراجعه کنید : معرفی انواع ماسک هوا | ماسک های مناسب برای کرونا

◀️افراد از تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان باید خودداری کنند. و دست‌های خود را زود به زود با آب صابون، حداقل به مدت 20 ثانیه شستشو دهد.

◀️اگر بیمار هستید ، در هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانید و اشیاء و سطحی را که لمس می‌کنید ضد عفونی کنید. از خانه خارج نشوید. و اگر تب شدید داشتید فورا به پزشک مراجعه کنید.

در زمان نگارش این مقاله در 11 بهمن ماه 1398 بیماری وارد کشور عزیزمان ایران نشده بود . اما امروز 4 فروردین 1399 ، طبق آمار رسمی وزارت بهداشت بیش از 20 هزار نفر در داخل کشور به این بیماری مبتلا شده اند که از این میان بیش از 1500 نفر جان خود را از دست داده اند . با رعایت توصیه های پزشکی و خارج نشدن از منزل ، به قطع شدن زنجیره ی همه گیری این بیماری کمک کنید .

امیدواریم با رعایت موارد ایمنی و افزایش آگاهی هموطنان در این خصوص شاهد مواردی از این بیماری در کشور نباشیم.

هدف زرین بانو افزایش آگاهی خانواده در حوزه بهداشت و سلامت می باشد.

سلامت و تندرست باشید.

#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش پزشکی
#سایتی -برای-خانواده-ایرانی

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

12345
امتیاز ۵ از ۵ ۱ رای

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا