خواص لوبیا سبز | لوبیا سبز برای بانوان | مضرات لوبیا سبز
به نام خدا،دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام، امیدوارم حال و احوالتون حسابی خوب باشه. در بخش سلامت زرین بانو با معرفی خواص گیاه” لوبیا سبز” در خدمتتونیم. شما چقدر لوبیا سبز دوست دارید؟ آیا از خواص لوبیا سبز بر سلامتی بدنتان آگاهید؟
با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد خواص این معجزه ی طبیعت و مضراتی که می تونه داشته باشه،آگاه شوید.
لوبیا سبز چیست ؟
لوبیا سبز گیاهی است یک ساله از خانواده باقلائیان که در جهان با نام Phaseolus vulgaris شناخته می شود. لوبیا سبز بسیار کم کالری بوده و فاقد چربی اشباع است و منبع خوبی از انواع ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها می باشد.
همچنین بهترین جایگزین برای گوشت قرمز از نظر جذب آهن است. لوبیا سبز از حملات قلبی و سرطان جلوگیری کرده و برای سیستم گوارشی،لاغری و .. بسیار مفید است.
✔️جدول ارزش غذایی لوبیا سبز در یک فنجان (حدود 100 گرم)
کالری | 31 |
کربوهیدرات | 7 گرم |
فیبر | 3 گرم |
قند | 3 گرم |
پروتئین | 2 گرم |
چربی | صفر |
لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، 10 درصد اسید فولیک و 6 درصد آهن ، کلسیم، سیلیکون، منگنز، پتاسیم و مس و امگا 3 می باشد.
✔️لوبیا سبز طبیعتی سرد دارد.
خواص لوبیا سبز
◾️در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص لوبیا سبز شرح داده می شود .
1-لوبیا سبز و تناسب اندام
لوبیا سبز کالری بسیار پایینی دارد. همچنین فاقد چربی و کلسترول است. سدیم موجود در آن نیز بسیار ناچیز است. که مصرف آن برای افراد هیچ اضافه وزنی اینجا نمی کند. بنابراین اگر به دنبال تناسب وزن هستید با خیال راحت می توانید لوبیا سبز بخورید و از فواید آن بهره مند شوید.
2-لوبیا سبز و سلامت دستگاه گوارشی
لوبیا سبز به دلیل فیبر بسیار بالایی که دارد، برای درمان مشکلات گوارشی از قبیل یبوست، هموروئید و دیورتیکولوز مفید است. و می تواند سلامت دستگاه گوارشی شما را تضمین کند.
3- لوبیا سبز و سلامت قلب
لوبیا سبز به دلیل پتاسیم بسیار خوبی که دارد باعث کنترل فشار خون بالا می شود. کاهش فشار خون بالا و نداشتن کلسترول لوبیا سبز را به ماده ی غذایی بسیار مفید برای سیستم قلبی و عروقی تبدیل کرده است.
4-لوبیا سبز ضد سرطان است.
لوبیا سبز به دلیل آنتی اکسیدان های فراوان از قبیل ویتامین c که دارد. مانع از فعالیت رادیکال های آزاد شده و می تواند از انواع سرطان ها پیشگیری کند.
همچنین لوبیا سبز، حاوی مقدار زیادی کلروفیل است ؛ که ممکن است اثرات سرطان زایی آمین های هتروسیکلی را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شود، را بتواند متوقف کند. بنابراین توصیه می شود افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح می دهند، بهتر است آنها را با سبزیجات سبز از قبیل لوبیا سبز ترکیب کنند، تا این خطر کاهش یابد.
✔️محتوای کاروتنوئید و فلاونوئید لوبیا سبز فواید ضدالتهابی دارد.
5-لوبیا سبز مفید برای زنان
لوبیا سبز به دلیل اسید فولیک (فولات)بسیار بالایی که دارد برای زنان مخصوصا زنان باردار بسیار مفید است. و می تواند از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری کند. یکی از دلایل نقص های مادرزادی نوزادان کمبود اسید فولیک در بدن مادران است.
یک فنجان لوبیای خام حاوی 33 میلی گرم فولات است که تقریبا 10 درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند. فولات یک ویتامین B است. همچنین آهن موجود در لوبیا سبز که با آهن موجود در گوشت برابری می کند ،می تواند با تامین نیاز بدن زنان احتمال باروری آنها را افزایش دهد.
بنابراین توصیه می شود زنان به ویژه زنان باردار لوبیا سبز ،اسفناج و دیگر سبزیجات غنی از آهن را در رژیم غذایی خود بگنجانند. برای جذب بیشتر آهن بهتر است این گیاهان را به همراه گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای میل کنند.
گفتنی است ویتامین A موجود در لوبیا سبز برای افزایش باروری در هر دو جنسیت مفید است. همچنین ویتامینهایی مانند نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز یافت میشود منبع خوبی برای آن دسته از مواد مغذی است که از بسیاری از عفونتها در بدن پیشگیری میکنند.
6- لوبیا سبز و سلامت استخوان ها
لوبیا سبز غنی از ویتامین K است. که می تواند به استحکام استخوان ها کمک کند. همچنین ویتامین k با کمک به انعقاد خون می تواند در بهبود زخم ها و بند آمدن خون مفید باشد.
7- لوبیا سبز پروتئین گیاهی
لوبیا سبز جزو گیاهان پروتئین دار محسوب می شود. یک فنجان لوبیای سبز خام دارای تقریبا 2 گرم پروتئین است. که می تواند با پروتئین های حیوانی ترکیب شود. و نیاز روزانه بدن به پروتئین را تامین کند.
پروتئین ها برای رشد بدن ،عضله سازی، افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و حیاتی هستند.
8-لوبیا سبز و سلامت چشم ها
لوبیا سبز به دلیل ویتامین A فراوانی که دارد برای افزایش بینایی چشم ها بسیار مفید است و از آب مروارید در دوران کهنسالی پیشگیری می کند.
9-لوبیا سبز و درمان کم خونی
لوبیا سبز منبع غنی از آهن است. گفته می شود آهن موجود در لوبیا سبز با آهن موجود در گوشت برابری می کند. حتی آهن لوبیا سبز دو برابر آهن موجود در اسفناج است.آهن جزئی از گلبول های قرمز خون است که برای انتقال اکسیژن از ریه ها به سلول های بدن ضروری است.
توصیه می شود اگر دچار کم خونی، و کمبود انرژی هستید ،حتما لوبیا سبز رو در رژیم غذاییتون بگنجانید.
10-لوبیا سبز و پیشگیری از دیابت
مطالعات علمی نشان می دهد لوبیا سبز باعث تنظیم سطح قند خون بدن می شود.و از این طریق می تواند در پیشگیری از دیابت موثر عمل کند.
11-لوبیا سبز و کاهش افسردگی
لوبیا سبز منبع غنی از فولات است.
مصرف مقدار مناسبی از فولات در روز می تواند در کاهش افسردگی موثر باشد.
مصرف کافی فولات میتواند از تجمع هموسیستئین اضافی در بدن جلوگیری کند. وجود هموسیستئین زیاد در بدن رسیدن خون و سایر مواد مغذی به مغز را مانع میشود و در تولید هورمونهای سروتونین، دوپامین و نوراپینفرین اختلال ایجاد میکند. این هورمونها در تنظیم حالت خُلقی، خواب و کنترل اشتها موثر هستند.
لوبیا سبز را می تواند به صورت پخته در انواع خورشت ،سوپ ،پلو و سالاد استفاده کرد.
همچنین ترشی لوبیا سبز نیز بسیار پرطرفدار است.
لوبیا سبز را می توان به شکل تازه، منجمد و کنسروی مورد استفاده قرار داد.
لوبیا سبز تازه باید به رنگ سبز روشن و ترد و بدون لک ،تیرگی و خرابی باشد.
لوبیا سبز تازه در کیسه پلاستیکی تا یک هفته میتواند در یخچال نگهداری کرد.
◾️فریز کردن لوبیا سبز
اگر می خواهید لوبیا سبز را فریز کنید ابتدا آن را بشویید و در اندازه های دلخواه خرد کنید. سپس با مقدار خیلی کم آب و حرارت متوسط و درب قابلمه ی باز بپزید.
باز بودن درب قابلمه هنگام پخت باعث حفظ رنگ لوبیا شده و مانع از تغییر رنگ آن می شود.
بعد از سرد شدن در کیسه های فریزر بریزید و بسته بندی کرده و فریز کنید.
🚫هشدار هایی در مصرف لوبیا سبز (مضرات لوبیا سبز)
لوبیا سبز هم مانند تمام مواد غذایی دیگر باید به اندازه مصرف شود. زیاده روی در مصرف آن می تواند برای سلامتی مضر باشد.
◀️لوبیا سبز دارای ماده ای به نام اسید فیتیک است .که اگر بیش از حد مصرف شود؛ اسید فیتیک می تواند جذب مواد مغذی بدن را کاهش دهد.
اسید فیتیک بیشتر در لوبیا سبز (خام ) وجود دارد. و در حین پخت بیشتر آن از بین می رود.
◀️ زیاده روی در مصرف لوبیا سبز به دلیل لکتین موجود در آن می تواند پروتئین ها را به سیستم روده متصل کند و باعث مشکلات مختلف گوارشی شود. هرچند بخش زیادی از لکتین ها در هنگام پخت از بین می رود. با این حال هیچ گاه در مصرف لوبیا سبز به ویژه لوبیا سبز خام زیاده روی نکنید.
◀️مصرف لوبیا سبز می تواند در بعضی از افراد باعث ایجاد واکنش آلرژیک و حساسیت شود.لذا این گونه افراد از مصرف آن خودداری کنند.
◀️ لوبیا سبز به دلیل اگزالات موجود در آن برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و کیسه صفرا مضر است.
◀️ مقادیر بالای ویتامین K موجود در لوبیا سبز ممکن است با دارو های ضد انعقاد خون مانند کومادین یا وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.
◀️ افراد مبتلا به بیماری فاویسم از خوردن لوبیا سبز خودداری کنند.
امیدواریم اطلاعات مفیدی رو در مورد این گیاه پر خاصیت کسب کرده باشید و با قرار دادن آن در رژیم غذایی خود و خانواده از خواص بی نظیرش بهره مند شوید.
سلامت و تندرست باشید.
#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#بخش سلامت
#سایتی-برای-خانواده-ایرانی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹