خواص گیاهان داروییسلامت

خواص گیاه حنا | حنا و تاثیر آن در سلامتی مو | مضرات حنا

به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مجله ی خانوادگی زرین بانو سلام، امیدوارم حال و احوالتون حسابی خوب باشه. در بخش خواص گیاهان دارویی زرین بانو، با معرفی خواص گیاه «حنا » در خدمتتونم.

خواص گیاه حنا

اگر شما هم علاقمندید اطلاعات بیشتری درباره ی این گیاه پر خاصیت کسب کنید ؛ دعوت می کنم در ادامه با ما همراه باشید.

◾️حنا چیست؟

گیاه حنا با نام علمی Lawsonia inermis گیاه درختچه‌ ای بومی شمال آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شمال استرالیا می باشد.

خواص گیاه حنا

این گیاه دارای گل‌های کوچک سفید یا صورتی‌ و دانه‌‌های ریز می باشد. از ساقه ،برگ و دانه های حنا برای ساخت رنگ پودری،روغن حنا،افشره،پماد و شربت استفاده می شود.

رایج ترین کاربرد این گیاه برای رنگ کردن مو ،ناخن و طراحی پوست است که به آن در زبان هندی مهندی می گویند. اما خواص این گیاه فقط به رنگ کردن ختم نمی شود.

حنا ضد التهاب ،ضد میکروب و ضد قارچ قوی است و برای درمان سردرد ،ریزش مو ،تقویت بینایی ، درمان بی خوابی ،تنظیم فشار خون و درمان زخم های پوستی تاثیر گذار است.

✔️ حنا طبیعتی سرد و خشک دارد.
⭐️پیغمبر خدا در مورد حنا ( خضاب ) فرمودند: حنا ببندید که چشم را روشنی می‌بخشد، و موی را می‌رویاند و بو را خوش می‌کند، و همسر را آرامش می‌دهد.
امام صادق (علیه السلام) نیز فرمودند: حنا بوی بدن را می‌برد، و آبرو را زیاد می‌کند، و دهان را خوشبو می‌نماید، و فرزند را نیکو می‌سازد.

حنا و خواص آن برای سلامت مو :

حنا از قدیم و الایام به عنوان یکی از طبیعی ترین رنگ کننده های مو مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر اینکه رنگ قهوه ای زیبایی به موها می بخشد باعث افزایش رشد موها ، درخشندگی و استحکام آنها می شود. و از ریزش مو و کچلی جلوگیری می کند.

حنا باعث بسته‌شدن کوتیکول مو شده و از مو خوره جلوگیری می‌کند. همچنین به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد قارچی که دارد در درمان شوره ی سر نیز موثر عمل می کند.

استفاده از حنا برای رنگ کردن مو

حنا برای موهای خشک :

حنا به درمان موهای خشک و آسیب دیده کمک می کند.

برای این منظور نصف فنجان روغن زیتون را گرم کنید و یک فنجان حنا را به آن اضافه کنید، این مخلوط را بر روی مو ها بمالید و بگذارید یک ساعت بماند سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

حنا برای موهای چرب :

حنا با کنترل چربی مو سر به درمان موهای پر چرب کمک می کند.

برای این منظور مقدار مساوی پودر حنا را با خاک رس ترکیب کنید و بر روی مو ها و پوست سر بمالید، بگذارید یک شب بر روی مو ها بماند و صبح روز بعد با آب و شامپو بشویید.

کاربرد حنا در سلامتی مو

◾️چند نوع ترکیب برای رنگ کردن موها با حنا

✔️رنگ موی شرابی :

یک فنجان پودر حنا را با ۱ قاشق سوپ خوری پودر قهوه و نیم فنجان آب چغندر و مقداری آب ترکیب کنید و بگذارید ۲ ساعت به همان حال باقی بماند، ترکیب را بر روی مو ها بمالید و بگذارید حداقل یک ساعت بماند و سپس با آب خوب بشویید.

✔️رنگ موی طلایی:

یک فنجان پودر حنا را با دو تا سه قاشق غذا خوری پودر گل بابونه ترکیب کنید و بر روی مو ها بمالید، بگذارید 2 تا 3 ساعت بماند و سپس با آب گرم بشویید.

✔️رنگ موی سیاه

یک فنجان پودر حنا را را با یک فنجان چای سیاه دم کشیده ترکیب کنید و بگذارید ۱۰ بماند، این مخلوط را بر روی مو ها بمالید و ۳۰دقیقه بعد با آب گرم بشویید و پس از دو روز از شامپو استفاده کنید. این ترکیب رنگ مو ها را سیاه می کند.

همچنین برای سیاه کردن مو با حنا می توانید ، در یک ظرف آهنی پودر حنا و آبلیمو را مخلوط نمایید و بگذارید یک شبانه روز بماند. و. سپس به موهایتان بمالید و یک ساعت بعد بشویید.

✔️رنگ موی قهوه ای

یک فنجان پودر حنا را با یک سوم فنجان پودر دارچین و نصف فنجان آب جوش ترکیب کنید و بگذارید ۱۲ ساعت بماند، این مخلوط را بر روی مو ها بمالید و بعد از دو ساعت با آب گرم خوب بشویید.این ترکیب رنگ موی روشن را قهوه ای روشن و رنگ موی مشکی را قهوه ای تیره می کند.

حنا و تاثیر بر سلامتی پوست

◾️چند نوع ماسک حنا برای تقویت موها

◀️ماسک حنا و آبلیمو :

یک فنجان پودر حنا را با نصف فنجان چای تازه، ۱ لیوان آب لیمو ترش و ۱ قاشق غذاخوری ماست ترکیب کنید و آن را بر روی مو ها بمالید و بگذارید حداقل یک ساعت بماند سپس با آب گرم خوب بشویید.
این ماسک باعث می شود موهایی نرم و لطیف داشته باشید.

◀️ماسک حنا و تخم مرغ :

یک فنجان پودر حنا را با ۲_۳ قاشق چای خوری روغن آووکادو و یک عدد تخم مرغ ترکیب کنید و بر روی مو ها بیمالید، بگذارید 2 ساعت بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. این ماسک به درمان موخوره کمک می کند.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی روش های شناخت نوع مو ، بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روش های تشخیص جنس مو

خواص حنا برای سلامتی بدن

◾️در اینجا تعدادی از مهم ترین خواص حنا شرح داده می شود.

1- سلامت پوست

حنا دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و ضد قارچی است قوی است.از این رو مصرف روغن حنا به عنوان کرم از چین و چروک و پیری پوست جلوگیری کرده و باعث از بین رفتن جای جوش و زخها می شود.

همچنین حنا در درمان عفونت ، زخم های پوستی و سوختگی موثر است.

این گیاه دارای خاصیت خنک کنندگی است و گرما را از پوست می گیرد. به همین دلیل همانند آلوئه ورا در درمان آفتاب سوختگی مورد استفاده قرار می گیرد.
حنا و تاثیر بر سلامتی پوست

2- سلامت ناخن ها

مصرف جوشانده ی برگ حنا از شکستگی ناخن‌ها جلوگیری کرده و التهاب ایجاد شده در ناخن ها را درمان می کند. همچنین مالیدن روغن حنا نیز به عنوان پماد بر روی ناخن‌ها، می‌تواند التهاب، درد و عفونت را از بین ببرد.

3- حنا ضد التهاب قوی است.

حنا به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد برای درمان درد مفاصل بیماران آرترز و روماتیسم بسیار مفید است. کافی است مقداری روغن حنا بر روی ناحیه درد مالیده و ماساژ داده شود.

4- درمان بی خوابی

مطالعات علمی نشان می دهد حنا در درمان بی خوابی های شبانه موثر عمل می کند.برای این منظور چند قطره روغن حنا به رژیم گیاهی‌تان اضافه کنید یا قبل از خواب روغن حنا ببویید تا تاثیر مثبت آن را ببینید.

5- کاهش تب

حنا دارای خاصیت خنک کنندگی است. از این رو گرما را از بد خارج می کند. و باعث کاهش تب می شود.

6- درمان سر درد

خمیر ایجاد شده با پودر حنا و آب گرم و قرار دادن آن بر روی پوست سر به مدت حداقل ۱ ساعت باعث درمان سردرد می شود.

خواص حنا برای سلامتی بدن

7- تنظیم فشار خون

حنا درکاهش فشار خون بالا و تنظیم آن بسیار موثر است. برای این منظور می توانید آب یا دانه حنا مصرف کنید. حنابا کاهش فشار خون از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری کرده و از سکته های قلبی پیشگیری می کند.
از این رو می تواند سلامت قلبتان را تضمین کند.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی خواص سیر و تاثیر آن در کاهش فشار خون روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص سیر برای سلامتی بدن

8- سم زدایی

خیساندن پوست یا برگ گیاه حنا در آب و سپس نوشیدن این آب به سم زدایی و پاک سازی کبد و طحال و به طور کلی پاکسازی بدن کمک می کند.

9- درمان سندروم پای ورزشکاران

حنا به دلیل خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی قوی که دارد برای درمان سندروم پای ورزشکار مفید است. همچنین حنا برای درمان داغی کف پا مفید بوده و چون خاصیت نرم کنندگی دارد به درمان پینه کف پا هم کمک می کند.

حنا برای سلامتی پوست

◾️خواص روغن حنا

روغن حنا برای تقویت موی سر، درمان شوره سر و ریزش موی سر، درمان خستگی ،استرس،اضطراب و افسردگی، سردرد و میگرن ، درمان اگزما، عفونت های قارچی ، سوختگی و پاکسازی و سم زدایی بدن مفید می باشد.

◾️نکات مهم درخرید، نگهداری و استفاده از حنا

✔️در هنگام خرید حنا به تاریخ انقضای آن توجه کنید. حنای تازه رنگ سبز روشنی دارد. در حالی که حنای کهنه رنگش به قهوه ای می زند. حنای تاریخ گذشته خاصیت خود را از دست می دهد. و در اصلاح به آن حنای مرده می گویند.

✔️حنا را در محلی خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشیدو رطوبت نگهداری کنید.

✔️در هنگام ترکیب حنا با آب آن را با آب گرم (نه آب جوش) مخلوط کنید. تا از کف سرتان احساس سرما نکنید.

✔️بعد از گذاشتن حنا در کف سر با یک نایلون سرتان را بپوشانید. حنا را می توان حداقل ۲ ساعت و حداکثرا یک شب در سر نگهداشت.

مضرات مصرف نادرست حنا

🚫هشدارهایی درمصرف حنا (مضرات)

◀️استفاده خوراکی از حنا برای زنان باردار و شیرده ممنوع است. در زنان باردار ممکن است باعث سقط جنین شود.

◀️استفاده از حنای سیاه که بیشتر برای تتوی دست و پا استفاده می شود؛ در افراد با پوست های حساس ممکن است باعث واکنش آلرژیک و حساسیت شود.در صورت مشاهده ی هر گونه نشانه های حساسیت همچون تاول ،خارش و.. به پزشک مراجعه کنید.

◀️ یکی از انواع حنا، حنای سیاه است که مصرف آن به صورت خوراکی و یا استفاده بر روی پوست مضر است. بنابراین از مصرف حنای سیاه خودداری کنید.ممکن است باعث ناراحتی های داخلی و ایجاد مشکلات پوستی شود.

◀️حنا برای حلق و ریه (آسم ) زیان آور است و لذا باید به همراه کتیرا خورده شود. مقدار مجاز خوردن حنا ۵ گرم است و مصرف بیشتر آن خطرناک است.

◀️در هنگام کار با گیاه حنا باید دقت کردتا از ورود آن به چشم جلوگیری شود.

◀️حنا مانند تمام گیاهان دارویی دیگر باید به اندازه مصرف شود. هر گونه زیاده روی در مصرف خوراکی آن می تواند برای بدن مضر باشد.

⭐️اگر قصد آن دارید که از حنا به عنوان داروی گیاهی و به صورت خوراکی استفاده کنید؛ حتما زیر نظر کارشناس گیاهان دارویی عمل کنید. تا از میزان و نحوه ی مصرف آن اطلاعات دقیقی کسب کنید.

امیدواریم اطلاعات مفیدی در مورد این گیاه دارویی ارزشمند کسب کرده باشید.و با استفاده ی درست از آن از خواص بینظیرش بهره مند شوید.

بیشتر بخوانیم : برای مشاهده ی خواص گیاه بسیار ارزشمند رزماری بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خواص و فواید گیاه رزماری

#مجله ی خانوادگی زرین بانو
#آشپزخانه من
#سایتی_برای_خانواده_ایرانی

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

توجه : تمامی مطالب موجود در بخش سلامت و پزشکی زرین بانو ، فقط جنبه ی اطلاع رسانی و آگاهی دارد و نباید جایگزین تجویز پزشک تلقی شود.
امتیاز شما

لیلا اسدی

لیلااسدی هستم. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی خوندم. به دلیل علاقه ای که به آشپزی داشتم در فروردین ۹۸ سایت زرین بانو رو راه اندازی کردم و در این مدت سعی کرده ام با ارائه ی مطالب جذاب و آموزش های تجربی، لحظاتی مفید و سرگرم کننده برای بازدیدکنندگان عزیز زرین بانو رقم بزنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا